Skocz do zawartości
mateuszzadka

Wymiary AquaMedic Evo 1000

Rekomendowane odpowiedzi

witam, posiada ktos moze AquaMedic EVO 1000 ? moglby mi ktos podac calkowite wymiary body z pompą ? chciałbym go wsadzić do panelu (miejsce na odpieniacz 25x12x45)

58a515c6e561679929f3101fcc274b2du1074a940.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokosc razem z kubkiem i pokrywka 45cm. Trzeba zostawic przynajmniej ze 2cm miejsca, zeby zdjac pokrywke i wysunac kubek do gory.

wysokosc kubka 12cm, czyli miedzy gorna krawedzia sumpa a szafka musisz miec z 15cm luzu zeby wyjac kubek z szafki.

Body ma 12cm w najszerszym miejscu (pokrywa kubka) i 22 dlugosci od krawedzi do wlotu/wylotu (czarne przylacza). Od krawedzi do brzegu rurki wylotowej jest 27cm. Przylacze pompy wypada tak samo.

Pompa to AM DC-runner 1200 i jej wymiary to okolo 12x6x8cm. Przylacze jest mniej wiecej na srodku pompy.

Moje pomiary moga nie byc dokladne, bo mam zagracone i ciezko dojsc (wysoki sump).

Moim zdaniem sie nie zmiesci. Mozesz sprobowac na zasadzie.... zamowic przez internet(wazne, przez internet, w sklepie stacjonarnym to prawo nie obowiazuje, tak samo w przypadku odbioru osobistego), poskladac, przymierzyc (tylko nie wkladac do wody! i nie uzywac) i jezeli nie podejdzie to go zwrocic w ciagu 14 dni.

Jaka objetosc akwarium? Go mozna powiesic na zewnatrz akwarium a tylko pompe dac do srodka. W zestawie sa srubki i podkladki, a samo body ma wieszak, z reszta widac to na foto pod przylaczami.

P.S Po przekatnej w panelu 25x12 masz 27,7cm... czyli teoretycznie, podkreslam teoretycznie, by sie mogl zmiescic. Ja podalem 27cm, ale jak mowie, ciezko mi zmierzyc, a wyjac to musialbym calego sumpa wybebeszyc. Pompa jest czesciowo na plastikowych rurkach/kolankach 45* ktore mozna obracac wzgledem siebie i reszta na wezu, wiec rozmiarem pompy bym sie nie przejmowal zabardzo, zawsze mozna ja przysnac do body (body sie zweza w dol). Chyba jak nie przymierzysz to sie nie dowiesz...

Edytowane przez mnap86 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.