hajtaler Zgłoś Napisano 30 Października 2016 (edytowane) Witam Szykuje sie reset zbiornika z powodu aptasi i valoni i tym razem będzie mix z przewaga lps nad sps wiec chce złożyć lampę tym razem w całości led. Oczywiście będzie sterowanie by Magu ponieważ już mam w starej. Lampa będzie miała 6 kanałów i planowana jest na takich 2 płytkach(jeżeli zrobią mi ledy jak ja chce) http://www.ebay.com/...C8AAOSwGWNUYG73 będzie to mieszanka cree z epiled i tu mam kilka pytań: 1. Jak widać płytka ma 4 kanały po 5 ledow wiec będę musiał połączyć 2 kanały do kupy czy tak można? 2. kolor ledow jakie planuje to : Cool White 5x Royal blue 20x Blue 7x UV 4x Green 2x Red 2x czy tak będzie dobrze czy coś zmienić,wzoruje się na radionach Na razie tyle pytań ale na pewno pojawi sie więcej jak dadzą mi odpowiedz co do płytek Płytki będą przymocowane do radiatora z jednym dużym wiatrakiem Edytowane 31 Października 2016 przez hajtaler (wyświetl historię edycji) Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Dostałem odpowiedz zrobią mi płytki , po przeliczeniu wyszło mi to Co wy na to Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2016 (...) wiec będę musiał połączyć 2 kanały do kupy czy tak można? (...) chodzi Ci o to żeby podłączyć 2 drivery do jednego PWM arduino ? można (nawet kilka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Nie każda płytka ma po 4 kanały i planuje spiąć kanał 1 z pierwszej z kanałem 1 drugiej płytki co dawaj mi 10ledow na 1 driver Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2016 o ile dobierzesz driver z odp. prądem/napięciem to nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 31 Października 2016 A dobór ledow jest ok,mi wydaje sie ze powinno być ok ale wole zapytać Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2016 skoro wzorujesz się na jakiejś lampie .. to poczytaj o niej opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Czy ten driver pociagnie 10 ledow bo nie jestem pewien Edytowane 1 Listopada 2016 przez hajtaler (wyświetl historię edycji) Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Listopada 2016 przeczytaj specyfikację tego co zamawiasz 2 kanały tam biorą po 600mA a 2 po 1000mA tu pokazujesz driver 700mA - czyli ani tu ani tu nie pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 1 Listopada 2016 To wiem ale będę miał takie same tylko 1000 i 600 tylko chce wiedzieć czy taki jak pokazałem jest w stanie pociągnąć 10 ledow Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Listopada 2016 nawet więcej niż 10 o ile dobrze pamiętam (nie chce mi się teraz otwierać strony) to nitka/kanał z 5ciu ledów bierze jakieś 14-15V ? no to 2x tyle masz koło 30V a driver da (z odpowiednim zasilaczem) ponad 50V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Pozwolę sobie tylko uzupełnić, że napięcie zasilacza musi być o minimum 2v większe niż wymagane napięcie szeregu diod (czyli jeśli mamy szereg 34V to zasilacz minimum 36v). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Kupiłem sobie Kelo co by nie szpecić nad akwarium Kupiłem sobie Kelo co by nie szpecić nad akwarium Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach