arczj Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Proszę o radę jak można w miarę szybko ale przede wszystkim bezpiecznie obniżyć kh w akwarium. Mam 300 l w obiegu a obecnie kh skoczyło mi do 15. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Chyba najłatwiej podmiankami wody. Lepiej za szybko tego nie robić też. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Proszę o radę jak można w miarę szybko ale przede wszystkim bezpiecznie obniżyć kh w akwarium. Mam 300 l w obiegu a obecnie kh skoczyło mi do 15. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Nie rób nic gwałtownie . Masz jakieś życie w akwarium ??Jeśli tak to gwałtowne obniżanie bedzie gorsze niż długotrwały spadek wartości . Edytowane 31 Października 2016 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Mam całkiem niemało ze 20 ryb i tyle samo korali Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Czyli obniżaj spokojnie wodą z podmian. Ale nie w tydzień. Oczywiście nie dozuj kh. Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arczj Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Dozowanie wyłączyłem na pompie całkowicie. Dziś zrobię 10% i za dwa dni znowu z 10% Myślałem o czymś w stylu wody wapiennej lub tym podobnych wynalazkach kolegów z forum Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2016 A po czym zanotowałeś taki skok KH aż do 15? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach