kamol Report post Posted November 5, 2016 Cześć, Zauważyłem że na mojej Euphylii pojawiają się małe "pączki" - czy to częste zjawisko - bo bardzo mnie cieszy Na tej zaznaczonej strzałką mam dwie i po przeciwnej stronie jeszcze jedną rosnącą główkę. Zdjęcie zrobione w nocy bo w dzień przy napompowanym koralu nic nie widać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alfik1980 Report post Posted November 5, 2016 Ta euphilia tak ma.Małe główki to zalążki. Nie musi się zawsze dzielić główka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
baszurek Report post Posted November 5, 2016 U mnie nigdy z takich zalazkow nic wiekszego nie uroslo,moje euphyllki zawsze dzielily sie przez regularny podzial glowek. A tak na marginesie - koral na zdjeciu wyglada strasznie bidnie... baszurek nadaje mobilnie... Quote "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Share this post Link to post Share on other sites
R.I.P Report post Posted November 5, 2016 Moje również rozmnażały sie w tak nietypowy sposób więc wszystko jest ok ... możesz spać spokojnie. PK Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tenshuchiyu Report post Posted November 6, 2016 Mam 2 Euphyllie obie na sporych nogach i w obu przypadkach przy podstawie mam takie pączki. Przy jednej są ze 2 na dole i jedne wyżej a przy drugiej chyba z piec przy samym dole. Jak na razie coś tam z nich wyłazi ale nie widać by rosło. Quote W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Share this post Link to post Share on other sites
klex80 Report post Posted November 6, 2016 U mnie też są takie zalążki ale nic z nich nie ma bo są w cieniu pod znacznie większymi główkami. Ostatnio wziąłem podstawkę , dałem dwie osobne kropelki kleju w żelu , odłamałem dwa takie zalążki i po prostu wcisnąłem w klej. jedna ładnie osiadła na kleju a druga niechcący się cała umazała w tej kropli kleju. Ta umazana nie miała lekko ale już wyszła na prostą, mogę powiedzieć po czasie że dostały ode mnie szansę na wzrost, której nie miały w cieniu matecznika. Quote http://nano-reef.pl/topic/68907-okolo-200l-pierwszej-solanki/ Share this post Link to post Share on other sites
darekkuku Report post Posted November 6, 2016 U mnie nigdy z takich zalazkow nic wiekszego nie uroslo,moje euphyllki zawsze dzielily sie przez regularny podzial glowek. A tak na marginesie - koral na zdjeciu wyglada strasznie bidnie... baszurek nadaje mobilnie... U mnie w taki sposób przybywa nowych główek . A zdjęcie robione w nocy , dlatego tak bidnie wyszedł Quote 360l Share this post Link to post Share on other sites