Creol Zgłoś Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Są ładniejsze od sexugat i z tego co piszecie spokojniejsze . Czy spokojniejsze to bym polemizowal. U mnie to wlasnie one sypaly na korale na lewo i prawo, gdzie tylko daly rade. Sexguttata przekopuja tylko dno, oszczedzajac korale, ale moze trafilem na jakies wyjatkowe pary... Tak czy owak- niech sie zdrowo chowaja! I robia jak najmniej problemow Edytowane 22 Listopada 2016 przez Creol (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rycho321 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2016 ja najpierw miałem amblygobius phalaena , robiła robotę i lubiła pokazywać jaka jest robotna - wypływała do połowy akwarium i sypała pięknie po całości. wszystkie korale były w piachu więc ją wymieniłem na valenciannea sexguttata i prawdą jest że jak na tak niedużą rybkę potrafi wiele. Moja pięknie dba o piasek ale tylko z przodu , teren za skałą z tyłu jej nie interesuje wcale - może dokupię drugą i będzie full service Jak sobie wymyśli usypać górę w jakimś miejscu to trzeba się pogodzić że góra już tam będzie, nawet jak rozgarniesz najdalej za kilka dni znowu ją usypie. Przy tej rybce konieczna jest korona , lubi wyskakiwać. Cytuj http://www.reefstats...=20160923150435 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salti Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 Po pierwszym dniu jestem zadowolony z moich dwóch nowych mieszkańców mini rafy. Tego od nich oczekiwałem. Mowa tu o puellaris Już, ciężko pracują. W poprzednim zbiorniku trzymały się razem . teraz każda usypuje swoją własna jamkę pod skałą do tego robią to do czego zostały stworzone: a mianowicie wzruszają podłoże .W całym zbiorniku ""fruwa " wszystko. Na razie po obserwacji z 1 dnia mogę tylko polecać . Nie sypią specjalnie po koralach ale na jednej z monitpor już leży mały kożuch z piasku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach