Pirotechnic Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 ja testowałem kulki, porażka, w osobnym temacie Fauna marin milczy, posłałem nawet 3 próbki na badania i moje wyniki potwierdzone. Kulki oddają do wody ogromne ilości PO4. Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnap86 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Ja nie zauwazyelm zmian na gorsze po przejsciu z probioS/nppro. Parametry tak jak byly, nie do odczytania z saliferta. Glonow ubylo, bo w glownym nie mam nawet jednej niteczki, ale to chyba zasluga 1 zlotej liry, ktora wpuscilem wlasnie w tym celu. Glony rosna tylko w kominie przy grzebieniu w ilosciach znikomych. No i zielonkawy nalot na szybach (czyszcze gdzies co 4 dni, jak zaczyna byc widoczny). Zadnych dino, cyjano i innych. Fakt, kulki zostaja, nie rozpuszczaja sie do konca. Jak sie skoncza to przejde chyba na Special Blend, Chociaz kulek mi chyba na rok jeszcze wystarczy x_X. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/79187-krakenowe-240l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 A u mnie nie zaskoczyły i chyba trafią na targowisko . Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 U mnie jak zastosowalem kulki poczatkowo przez pierwszy miesiac zero objawow. Nastepnie czyszczenie szyb z zielonego nalotu 3 razy dziennie. Az w koncu wywalilo mi dino.... 2 lata żadnej plagi i nagle jeb....Ostawilem kulki wlozylem rowa phos - po tygodniu zero zielonego nalotu a dino w odwrocie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bohun40 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Też stosuje na przemian z innymi ,po podaniu jakby korale nabrały jaskrawszych kolorów,jednak to szybko znikło woda była kryształ,tak że polecam,widać że działają w jakiś sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach