50 minut temu, gryadam napisał:Nie mam pojęcia, co dzieje się z moim akwarium. Naprawdę, mam nieodparte wrażenie, że moje podejście od czasu wystąpienia cyjano, polegające na niedozowaniu niczego, poza bakteriami, odbija się teraz w bardzo silny i jak dla mnie drastyczny sposób na systemie. Wydaje mi się, że woda jest tak wyjałowiona przez glony i cyjano, które panoszyły się w baniaku przez blisko pół roku oraz przez moje obawy przed dozowaniem czegokolwiek, żeby tylko nie wywołać kolejnej fali, że koralowce mają poważne niedobory mikroelementów.
Tak z ciekawości... Napisałeś sporo co mierzysz i jakie są poziomy, i że jest źle.
A napisz może skąd wniosek że bardzo silnie i drastycznie odbijają się zmiany na systemie? Co się dzieje?
Może to zasługa nowej migawki, ale twoje korale dawno nie wyglądały tak dobrze. Acany mają ładne kolory, caulastrea zaczyna przypominać caulastreę a nie obdartą z liści jabłonkę z zielonymi jabłkami na końcach gałęzi, euphylia ładnie fluoryzuje, Hystrix wygląda jak hystrix.
Gdzie jest to "źle"?