Skocz do zawartości
AAxxeell

Jebao rw8 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie problem z RW 8 iż nie wiem jak załączyć tryb nocny i by automatycznie działał sensor zmierzchowy.

Ma ktoś jakiś pomysł?

sterownik się także wiesza pomaga mu tylko odłączenie zasilania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymaj przycisk pierwszy z lewej z napisem Night aż zapali się dioda z księżycem. Czyjnik jest z lewej na górze taka jaśniejsza kropka. Działa automatycznie. W trybie nocnym nie ma możliwości wyboru programu działa tylko ciągły na minimalnej mocy. Jak zawiesza się sterownik to gwarancja... Mam RW4 i działa wyśmienicie.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak włącze tryb nocny to juz nie da sie z niego wyjsc i na zaden przycisk nie reaguje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jest ciemno, poświęć np latarką z telefonu na sterownik i wróci sterowanie bo przełączy się w tryb dzienny.

Aby wyłączyć tryb nocny należy znów przytrzymać przycisk night tylko że to należy zrobić w trybie dziennym. W nocnym nie można wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no miałes racje :) Działa więc jestem spokojny :) Wielkie dzięki za pomoc!! Co ja bym bez was i waszej wiedzy zrobił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jest tak jak pisze @pavlik

mam dwie jebao RW4 oraz RW8 , sterownik to super sprawa, tym bardziej że jak są dwa do można włączyć tryb MASTER-SLAVE

i falowniki pracują na zmianę raz jeden raz drugi przy czm można regulować szybkość zmian. Piękne fale aż woda potrafi się wylewać.

7432b41ad40f1789a6bf166a86a71b0eu1254a1102.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragon

Też mam i bardzo sobie chwalę, ale trybu nocnego nie używam, bo ocean nie przestaje falować w nocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z tego co zauważyłem, to po odcięciu prądu na chwilę- sterownik nie zapamiętuje że miał włączony tryb nocny... i trzeba znów go włączyć. Przynajmniej tak jest u mnie. Nie przeszkadza mi to, bo z trybu nocnego nie korzystam z powodu, który padł już powyżej- w nocy ocean nie przestaje falować.

Edytowane przez Gość (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.