Skocz do zawartości
dari_a

Aqua-Trend Nano Ocean

Rekomendowane odpowiedzi

Naszła mi ochota na nano rafkę na biurku do pracy (akwarium stanęłoby na kontenerze o szer. 45cm).

Co myślicie o zestawie Nano Ocean 55L od Aqua-Trend?

http://www.sklep.aqua-trend.pl/nano-ocean-kompletne-akwarium-morskie-wraz-wyposazeniem-p-165.html

Ciężko znaleźć o tym jakieś opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy zestaw.. plusem jest to że ma odpieniacz na taki litraż to zawsze coś pomoże, co do lampy to za pewne chińskie ledy ale coś pociągną. No i pytanie podstawowe co chcesz mieć w akwa. W tej ceni możesz kupić też reef maxsa też fajny zbiornik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy zestaw.. plusem jest to że ma odpieniacz na taki litraż to zawsze coś pomoże, co do lampy to za pewne chińskie ledy ale coś pociągną. No i pytanie podstawowe co chcesz mieć w akwa. W tej ceni możesz kupić też reef maxsa też fajny zbiornik

W takim maleńkim zbiorniku nie poszaleję, para błazenków, jakieś miękasy, na pewno kolorowe zoa i coś z ekipy czyszczącej.

Reefmaxa oczywiście znam, ale ma on moim zdaniem kilka wad, ze względu na które szukam czegoś innego, np. wygięta szyba, której nie znoszę czy odpieniacz, który od razu trzeba wymienić (przy innym pewnie zaraz coś będzie trzeba ciąć w pokrywie).

W tym zestawie aqua-trend podoba mi się akrylowy zbiornik, który prawie idealnie pasuje na moje biurko, odpieniacz, który chyba jest całkiem sensowny oraz dolewka. Zagadką jest lampa oraz budowa panelu...

Edytowane przez dari_a (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawik faktycznie ciekawy, chociaz cena wydaje mi sie troche zawyzona. Wydaje mi sie, ze w tej cenie moznaby samemu zbudowac cos ciekawego i jeszcze by zostalo. Szukam co prawda cos podobnego ale mam do wykorzystania tylko 45 cm szerokosci a to z panelem daje 52,5. Poza tym ta lampka to chyba za slaba, do zestawu tej firmy ale 30l uzyli takiej samej, padaczka.

Edytowane przez danek8617 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawik faktycznie ciekawy, chociaz cena wydaje mi sie troche zawyzona. Wydaje mi sie, ze w tej cenie moznaby samemu zbudowac cos ciekawego i jeszcze by zostalo. Szukam co prawda cos podobnego ale mam do wykorzystania tylko 45 cm szerokosci a to z panelem daje 52,5.

Ja zdecydowalem sie jednak zbudowac cos samodzielnie. W tej samej cenie zrobię minimalnie większy zbiornik z lepszym osprzętem. Mimo tego, ten aqua-trend mi się podoba, chyba najfajniejsza gatowa nano rafka jaką znalazłem.

Edytowane przez dari_a (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim maleńkim zbiorniku nie poszaleję, para błazenków, jakieś miękasy, na pewno kolorowe zoa i coś z ekipy czyszczącej.

Reefmaxa oczywiście znam, ale ma on moim zdaniem kilka wad, ze względu na które szukam czegoś innego, np. wygięta szyba, której nie znoszę czy odpieniacz, który od razu trzeba wymienić (przy innym pewnie zaraz coś będzie trzeba ciąć w pokrywie).

W tym zestawie aqua-trend podoba mi się akrylowy zbiornik, który prawie idealnie pasuje na moje biurko, odpieniacz, który chyba jest całkiem sensowny oraz dolewka. Zagadką jest lampa oraz budowa panelu...

Faktycznie w reefMaxsie parę rzeczy trzeba by było zmienić wiem bo sam przez 3lata użytkowałem tego sprzętu. Ale cena i litraż jest bardzej zachęcająca...co do zrobienia po swojemu zbiornika to wyjdzie o wiele taniej i jak naprawdę chcemy i tego bym się trzymał :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.