sivczenko Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Panowie i panie nastała katastrofa padłą mi lampa (chińczyk ) potrzebuje kupić nową ale chce już lepsza a wiadomo jak to z tą kasą wiec pytanie : na 31o litrów wymiary 75 x75 x55 ile musze mieć tych watów ledowych ??? Mam miekasy i troche Lpsów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koper Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że nikt ci konkretnie nie powie:) sam robiłe sobie lampke led i wyszła ok 120 na 190l, jednak jest obecnie skręcona do ok 70W, na twoim miejscu zrobiłbym ok 200W, zawsze możesz jak coś skręcić, a jak ci sie koncepcja zmieni pod łatwiejsze SPS powinno wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m-babka Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Led ledowi nie jest równy ale ja świecąć chipami mam 200 W na 400 L i jest dosyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2016 Ja ma ze 65 watt na 200 l ale do tego swietlowka i godze sie na boki ciemniejsze. Lps pieknie rosna i jest ich coraz wiecej a miekie to i na bokach rosna i musze ciac bo za duzo ich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2016 Kto ma taka lamę http://allegro.pl/lampa-sanrise-marine-led-a015-601-c-g2-144w-wifi-i6477836656.html i moze cos napisac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach