Przemek78 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Przy pudełku nie wiercisz żadnych dziur Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie filtracji. Zostało mi jeszcze po akwarium słodkim filtr kaskadowy fzn- 3 czytałem że można do niego wsadzić odpieniacz resun sk300 czy coś takiego na początek wystarczy? Edytowane 31 Grudnia 2016 przez Tygrys111 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek78 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 Możesz spróbować, na początek od biedy wystarczy ale potem w miarę zasiedlania zbiornika będziesz musiał poprawić filtrację. Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Witam wszystkich po długiej nieobecności miałem trochę inne zajęcia a mianowicie w 2015.09.17 urodzila mi się córka i troszeczkę odpóściłem sobie zamianę zbiornika roślinnego na morszczaka.Teraz trochę uporządkowałem sobie tryb życia postanowiłem w końcu założyć morszczaka. I będzie to akwarium po taniości: Kostka 50x50x50 full optiwithe Kaskada FZN-3 Odpieniacz Tunza 9004 lub inny ? Dwa falowniki 2500l/h Grzałka 100w RO 3 dodać jeszcze żywicę? Skała sucha 8kg Piasek ? Lampa diy Led 126w. własnej roboty. Chciał bym trzymać koralle miękkie,dwa Błazenki 1x krewetkę Czy to da radę? Proszę doradzić co do odpieniacza,RO i piasku. Edytowane 6 Października 2017 przez Tygrys111 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Odpieniacz będzie wystarczający jak nie przesadzisz z ilością ryb i karmieniem. Żywicę lepiej dołożyć, a piasek jak się Tobie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Chodzi mi czy musi być żywy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Może być żywy, może być suchy. Decyzja należy do Ciebie jaki piasek dasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Nie chodzi mi o czas dojrzewania tylko o niepożądanych gości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Sprecyzuj pytanie, bo nie bardzo wiem o co chodzi? Nic nie pisałem o czasie dojrzewania. Ci niepożądani goście mają wyjść z piasku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Nie ogóln e pytam który piasek lepszy na start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Października 2017 I tak startujesz na suchej skale, to obojętnie jaki piasek dasz. Dojrzewanie i tak będzie sporo dłuższe niż na żywej skale. Daj suchy i przynieś od kogoś znajomego kilka garści piasku z dojrzałego, działającego już sporo czasu akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Witam wszystkich nareście jest moja kostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 To teraz załóż temat w dziale nasze akwaria z dokładnym opisem. A może już masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 Jeszcze nie zaraz założę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach