Skocz do zawartości
Slav

Sprzedam żywą skałę, rybki, korale.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie skała około 40 kg po 30 zeta za kilo.

Rybki:

-zebrasoma żółta - 120 zyla

-pokolec królewski - 70 zyla

-błazenek - 30 zyla

-mandaryn wspaniały - 40 zyla

-dwie krewetki czyszczące - 100 za dwie

-wężowidło - 40 zyla

Korale:

-ukwiał śrdnicy 25cm - 150 zyla

-koral twardy euphylia - 150 zyla

Zdjęcia na mojej stronce.

Pozdrawiam Slav www.akwarium-morskie.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dwa kraby pustelniki niebieski i czerwony po 35 zyla każdy.

pozdrawiam

gg: 1004756

Pozdrawiam Slav www.akwarium-morskie.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Na mandaryna jestem zdecydowany.

Proszę o kontakt.

Pozd

Tomasz Kasprowicz

akwa 300 l + sump 100 l i masa potrzebnych i niepotrzebnych dupereli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym był zainteresowany żywą skałą ale jak byśmy to przesłali ? ja mieszkam w okolicach Leszna ??

[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 10 kg zarezerwuj dla mnie

[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś bez odzewu. Mandaryn dalej mnie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:no no to Nas wyprzedziles, a skale tez kupiles? no i jak sie z tym gosciem skontaktowac, na GG go nie ma, na maile nie odpowiada...dziwne

Waldku, tak po przyjacielsku (bron Boze ze pouczajaco, bo ostatnio pare osob jest przewrazliwione), nie za wczesnie na manadaryna? wiem, ze masz ogromna ilosc skaly, ale czy kielze itp juz sie odbudowaly, ta rybcia ma przeogromny apetyt na wszystko co zywe, choc widzialem juz jednego, ktory przyjmowal mrozonki...wiec moze nie ma sie co martwic, w kazdym razie zycze powodzenia, to naprawde super-rybcia :)

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po mandarynie, szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem się przed chwilą ze Sławkiem. Waldek faktycznie poszedł na całość. Jak szaleć to szaleć...

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź maila

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Wiem że decyzja o kupnie nieco wczesna. Ale po ponad 1,5 miesiącu od włożenia skały widzę całkiem niezłą populację robaków :D Jest ich mysle tysiące. Nie wiem czy to zależy od jakości skały czy też od stałych dobrych parametrów ale robactwa jest bardzo dużo. Poza tym w refugium jet tego tyle że aż się wszystko rusza :) Zaczynam się martwić że to jakaś plaga :D Nie przesadzając jest tego duzo i mandaryn dobrze sobie radzi. Wspaniale, niby mimochodem :) poluje. REWELACJA :D Wspaniała ryba. Hmmm wiem że może się wydawać że to wcześnie ale nie zrobił bym tego zwierzęciu i próbował go ćkać płatkami z nadzieją że coś się jeszcze wykluje w tanku :D Skały nie kupiłem bo mam pod dostatkiem. A zwierzaki kupiłem kierując się okazją nie tylko cenową ale również kondycją. Poza tym obsada jaką miał Sławek bardzo mi odpowiadała a wiadomo jak to jest z dokładaniem nowych ryb do tanku. Bardzo łatwo przytargać jakieś choróbsko z nową rybą, a te żyły od dawna razem. Może w związku z tym mniejszy stres - kto wie. Wydawało mi się tdobrym rozwiązaniem, postanowiłem - kupiłem.

PS

Marcin ja nie jestem panienką co się obraża byle bąkiem :D ale dzięki za ostrożność :D Od dziś wal śmiało z krytyką bo to tylko może otworzyć oczy zaślepionemu aktynicznym światłem akwaryście nowicjuszowi :D Mam otwarte uszy, może się czegoś nauczę. A przepychanek na forum nie lubię jak zresztą wielu z nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldku-zakup pelnej obsady byl IMHO swietna decyzja; jak dzis pamietam watek grzesia wo, ktory zalatwil sobie obsade rybna, poprzez wpuszczenie kolejnej ryby do zbiornika, u Ciebie zostalo ryzyko zminimalizowane do maksimum:D; poza tym ryby mniej zestresowane, bo plywaly juz ze soba jakis czas, a i zestaw gatunkow bardzo fajny; no to problem z wyzywieniem mandaryna masz z glowy, rzeczywiscie poluje niesamowicie, niby nic, niby ospaly a tu nagle...sam zreszta wiesz, moim marzeniem tez jest mandaryn, tylko musze miec dobrze chodzace refugium

na Twojej stronce widzialem, ze strombus chodzi sobie po podlozu, czy mi sie wydaje? jak wrazenia wizualne z takiego wygladu tanku? jakie masz podloze, ile centymetrow?

a teraz wazne dla mnie pytanie: czy jestes zadowolony (no i koralowce tez) ze swietlowek Philipsa, bo masz chyba TL03? jak swieca? czy barwa swiatla jest widocznie zmienna tzn, gdy swieci HQI to jest bialo, a czy pod wplywem Philipsa zmienia sie na bardziej niebieska?

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie najdrobniejszy żwir koralowy z Aqua Medic. Nie mam porównania z innymi firmami ale z tego jestem zadowolony. Zupełnie nie zanieczyścił wody przy wkładaniu. Delikatnie tylko wypłukałem go w wodzie z RO tak dla czystego sumienia :D Nasypałem tylko z przodu akwarium kierując się przestrogami bardziej doświadczonych. Dla mnie efekt bomba. Żwir powoduje że w zbiorniku jest barwny kontrast, co mi bardzo odpowiada. Poza tym zawsze marzyłem właśnie o takim wyglądzie zbiornika - i mam :D

Co do świetlówek Philips to do tej pory byłem zadowolony. Dają one trochę fioletu, znacznie więcej niż T5 które aktualnie mam wsadzone. Jeżeli chcesz to odstąpię Ci je o ile jeszcze nie kupiłeś za parę złotych łącznie z belkami (zwykłe Brilux 120cm) u mnie świeciły 1,5 miesiąca. A T5 to czysty przypadek że je mam :D Co do barwy HQI + PHILIPS hmmm nie wiem jak świecą inne żarniki ale moje BLV świecą nieco żółto (może mi się tylko wydaje) Są to 150W 10000K Z pewnością jest bardziej niebiesko niż bez :) Ale one były za małe do mojego akwarium 160cm. Tak więc boki były zupełnie ciemne. Teraz mam T5 150cm i jest ok poza tym one mają po 80W dają na prawdę niebieskie światło.

Co do zwierzaków to bardzo bym żałował decyzji gdyby coś nie poszło po mojej myśli i biotop miał by jakieś straszne wahnięcia co zwierzaki przepłaciły by życiem. Na tą chwile wszystko wydaje się być OK ale może mi się tylko wydaje a coś się czai a ja o tym jeszcze nie mam pojęcia :con

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.