azgar Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 Kupiłem dzisiaj hepatusa, aklimatyzowałem go przez stopniowe dolewanie wody w dużym szklanym dzbanku. Po wpuszczeniu zaraz był trochę blady ale już po paru minutach miał normalne kolory, gorzej bo po wpuszczeniu do akwarium momentalnie go wysypiało, no chyba ze wcześniej nie zauważyłem. Ryba pływa śmiało z przodu nie stresuje sie i pobiera pokarm ale martwią mnie te białe kropki. Czy to normalne ze hepatusy maja ospę po wpuszczeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawecki1984 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2017 Hepatus nieraz tak ma zwłaszcza jak się zestresuje. Obserwuj czy ktopki jutro zejdą. Może też być ospa. Wrzuć jakąś fotkę Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Ciężko mi jakieś ostre zdjęcie zrobić tutaj cos widać , ale ma kropki po obu stronach z jednej bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Spokojnie, daj mu co najmniej pare dni na aklimatyzacje. Nasz jest juz poltora mca w akwa i wystarczy szyby poczyscic a juz zesrany (caly w kropkach). Szczęśliwie przywykl w koncu do pipety-ale to tez byl dlugi proces, bo za kazdym karmieniem ukwiałów dostawał świra...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 normalka u hepcia najważniejsze żeby wcinał żarło i dużo pływał to kropeczki same poodlatuja a z czasem jak podrosnie to nawet po konkretnym sztormie go nie wysypie, Moj na poczatku to co podmianke mial kropeczki zawsze po kilku dniach znikałly. Ogolnie hepcio ma bardzo delikatna skóre moj czasami potrafi plywac z pioropuszem z igieł wieloszczeta , lub robi sie pregowany po bliskim spotkaniu z qadri śmieszna ryba z silnie rozwiniętym ADHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Idz do apteki i kup juvit c i tym po pare kropli nasaczaj mrożonki, mozesz jutro tez w zoologicznym kupic sera fishtamin i tym kropic doatkowo. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 sera fistamin podaje już, czyli nie powinienem sie martwić ze inne ryby zarazi czy coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_warszawa Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2017 Sam czekam i doczekałem sie tego, że leży na piasku i już jedną płetwą jest na drugiej stronie... Działaj od razu, nie czekaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach