KRUSZYNA Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2017 Fajne rozwiązanie z tym radiatorem. Chciałbym jeszcze zobaczyć jak to będzie okablowane bo parę metrów kabla tam wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axi13 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 witam. Czy gdybym chcial zrobić kopie tej lampy ale 50w to czy lepiej sklonować 5x to ustawienie na diodach 1w czy zastosować diody 5w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Jak pisałem wcześniej używam 1W led (lub 3W ) tez z względu na możliwość praktycznie dowolnej konfiguracji barwy i rozproszenia punktów światła . Led 5W to w realu 4W nie testowałem , nie wiem jak dają radę w tej samej obudowie co 1W z odprowadzeniem ciepła . Jeszcze temat podstawowy to trzeba sprawdzić jaki zasilacz jest w takim Naświetlaczu , jakie jest max napięcie pracy i na jakim poziomie jest stabilizowany prąd . Najprawdopodobniej 1400 / 1500mA i 42V to 5x10 1W lub 3x10 3W (2,4w realnie ) , 5w (4W realnie ) nie podejdą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach