Skocz do zawartości
Zbyszek1305765949

ATI Bubble Master

Rekomendowane odpowiedzi

jak juz robisz kopie to zrob royala. jezeli chodzi o pompe - czy nie mozna wytoczyc z plastikowej kolumny tego zpecjanego wirnika i obudowy do niego? pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma byc cichy, oryginal jest cichy.

A w ogole to nie pitol tylko zalewaj, ja ci sie dziwie ze nie testujesz tych wynalazkow u siebie w baniaku, masz wtedy o wiele wiecej materialu do analizy i ulepszen, teoria to teoria ale najwazniejsze jak to na zywym organizmie zadziala :)

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie , narazie kawalki suchej skaly mocze w baniaku od miesiecy , jak jej nie wymocze porzadnie to moge zapomniec o czym kolwiek :)

Odpieniacz jak pieni zadowalajaco w czystej solance to wiadomo ze w baniaku bedzie mogl tylko pienic lepiej , bo bedzie mial tez co odpieniac :D

Takze nie koniecznie tak jak napisales :D

pozdr...

Ps;Cierpliwosci , niedlugo tam zywej skaly wloze .

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego moczenia suchej skaly to sie tak wczoraj zastanawialem.... czy nie byloby dobrze wrzucic do niej troche zywej, dac jakies male swiatlo, cyrkulacje i tempeature - i ja nomalnie dojrzec? Bo ja tez teraz mocze sobie troche suchej skaly i jak mam wode zmieniac to mam prawie odruch wymiotny, tyle tej organiki tam jeszcze siedzi, a zmieniam wode codziennie. Wiec moze stworzyc bakteriom dobre warunki, nie zmieniac wody i niech bakterie przerobia to co tam w skale jeszcze siedzi... hm... co sądzisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem , kazdy robi jak uwaza , co tam komus doradzac ...:)

pozdr...

Ps;Cyrkulacje jakas tam masz ? moja skala nigdy nie smierdziala , jedno co sie dzialo to woda zolkla dosc szybko na poczatku pozniej az zieleniala , smrodku raczej nie bylo .

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyrkulacji nie mam tylko zmieniam wode codziennie. To badzo bardzo porowata skala i mimo iz codziennie ja plucze to jeszcze cos tam caly czas z tych otworkow wylatuje. Nad cyrkulacja mysle ale jak mam juz dawac cyrkulacje to wlacze chyba male swiatlo, wleje solanki, dam jakas grzalke, kalwasser bede zakrapial i niech bakterie sobie z tym radza bo tak plukac codziennie to mi sie naprawde nie chce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mocze sucha skale w osmozie pod silna cyrkulacja i podmieniam wode raz na dwa trzy dni , 2 miesiace tak sie moczyla i przestala w koncu "farbowac " wode , jeszcze na koniec kilka dni pomocze ja w kalkwasser , wyplucze w osmozie jeszez raz porzadnie i tyle .

Jak sie w kalkwaser pomoczy sucha skale to nie rosnie na neij poznije tyle niepotrzebnych glonow ,i o wiele szybciej wchodza na nia glony wapienne .Przede wszystkim cyrkulacja jest wazna a w solance odrazu moczyc to szkdoa soli :)

Tak wlasnie mocze sucha skale , jak ktos ma jakis inny ciekawy "patent" to niech sie nim podzieli :D

pozdr...

Ps, Tutuaj mam gdzies kawalek fotki jak sie skalka moczyla .(na sama zabudowe komina sucha skale chce dac bo z zywej tak sobie ladnie nie dopasuje ) pompka sobie ja ladnie oplukiwalem z jednej , z drugiej strony , nic nie smierdzialo :D bedzie smierdzialo jak nie bedzie cyrkulacji (calkiem normalne ) jak jest za slaba w akwarium tez skala sie zasmierdzi .

skala.jpg

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.