Gość Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Rafał ja już nie wielokrotnie ostatnio dębię na temat testów salifalta,aj przez ostatnie prawie dwa miesiące mierzyłem No3 ciągle 60-70 test ważny do 08.2018 okazał się walnięty kupiłem z Red Sea No3 -30 jak dla miękasków i Lps wyśmienite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 NO3=30ppm wyśmienite? Mogę spytać na jakiej podstawie tak twierdzisz? Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 Nik@ ma 50 i nawet acry rosną pięknie więc?Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 7 godzin temu, FunWorld napisał: NO3=30ppm wyśmienite? Mogę spytać na jakiej podstawie tak twierdzisz? No3 na wysokości 30ppm jest dopuszczalne dla korali miekkich i nie których lps-ów Dla ryb tez ten wynik nie jest zabójczy. Fresz napisalem test Red Sea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 OK, ale skąd to wiesz? Własne obserwacje? W sklepie powiedzieli, w książce czytałeś? Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) 4 minuty temu, FunWorld napisał: OK, ale skąd to wiesz? Własne obserwacje? W sklepie powiedzieli, w książce czytałeś? Mama mi powiedziala pasuje Ci Edytowane 5 Marca 2017 przez Adi1977 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 Więc tak. Dziś zamówiłem nowy test saliferta i 2kg soli Red Sea Salt. Sprawdzę wyniki i wtedy juz będę pewny czy to sól czy test. O wynikach was poinformuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AAxxeell Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Dziś doszedł nowy test i okazało się że mój stary test był walnięty a dokładniej okłamywał o około 170 jednostek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Jednak jest tak, jak Ci sugerowaliśmy. Nieprawidłowe wyniki to wina wadliwych testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach