Skocz do zawartości
Szymon

Cos pieknego!:)

Rekomendowane odpowiedzi

siedze sobie na dyzurze, przegladam rzeczy o wiadomej tematyce i znalazlem takie cos - inspiruje:) pzdr

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co KIVI pokazal to jest mega szok cos pieknego ciekawi mnie jaki to litraz bo wyglada jak wycinek prawdziwej rafy ta przestrzen i twarde korale brak slow.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adrian akwa jest wielkie, ale wycinka rafy nie przypomina. Widziałem trochę raf w życiu i na żadnej z nich nie rosły same acropory we wszystkich kolorach tęczy, ścisnięte na tak małej przestrzeni. Prawdziwa rafa to wielka róznorodność, ale tez wielkie kolonie tego samego gatunku. Prawdziwa rafa nie wartościuje tak jak akwaryści, tam xenia przerasta się z acroporami na równych prawach. Wreszcie - prawdziwa rafa bywa bezładną kupą skał porośnięta koralami (jak w tym akwarium i wielu innych) często jednak rafa zaskakuje formacjami skał, tajemnymi przejściami, niesamowitymi przestrzeniami. Wiele osób na tym forum wpada w zachwyt na widok takich akwariów jak to na zdjęciu, czy słynne akwarium Andriewa i słusznie, bo utrzymac tak wymagające zwierzęta, w tak doskonałej formie, to nielada osiągnięcie. Ale mi brakuje w tych akwariach tego co mozna spotkac na prawdziwej rafie: nawisów, zaułków, piaszczystych łach, brakuje mi oddechu, który w konraście do skupisk korali pozwalałby docenić ich piękno.

370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie natury nigdy niedogonimmy w akwarium.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo sie nieda ale mozna lepiej, hihi.................

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ile trzeba zarabiac by taki baniaczek miec

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo zarabianie nie wystarczy :-) ważna jest też determinacja. Jeden wywali na akwarium wszystko co ma i jeszcze weźmie kredyt, a drugi musi dzielić kasę między kitesurfing, narciarstwo, fotografię podwodną, kobiety itp, na akwarium zostaje niewielki procent tego co ma do wydania :-P

370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.