jackami Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 jak w tytule Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 prosze o info gdzie mozna kupis nawoz f/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 Mało prawdopodobne by ktoś ci sprzedał, dał namiary na sprzedawce. Po prostu to towar ciężki do zdobycia . Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Marca 2017 poszukaj (starych też ) ofert na targowisku - napisałem kilka PW z zapytaniem ... i dostałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 (edytowane) jak ci sie nie spieszy to w uk sprzedaje przez ebay koleś może wyśle do polski http://www.ebay.co.uk/itm/Phytoplankton-Fertiliser-Guillards-f-2-formula-Grow-Phyto-Marine-coral-food-/132014281221?hash=item1ebcaa1205:g:LWMAAOSwImRYghJr polecam uzywalem od niego sporo produktów Edytowane 13 Marca 2017 przez hajtaler (wyświetl historię edycji) Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 (edytowane) To nie jest f2 tylko zmodyfikowana wersja. W oryginalnym f2 jest też roztwór krzemianu sodu i jeśli się go zmiesza z resztą to strąci się nierozpuszczalny osad. W dodatku stężenie żelaza w f2 jest takie że już po samym kolorze tego roztworu widać, że to nie jest f2. Jeśli w wodzie nie ma krzemianów to nie urosną okrzemki a więc wyhodujesz sobie cyjano dino i ewentualnie zielenice. Etykieta ładna a cena jeszcze ładniejsza. Edytowane 13 Marca 2017 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 £13.99 (70zł) za - 275ml ? w dodatku napisano że z tego można wyhodować 687l fito ? o ile wiem to 1ml się leje na 1l solanki więc ... ps. dlaczego wyśmiewam ? bo swego czasy płaciłem 30zł za 2 butelki 250ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Ja na przykład dolewam 0.5 ml każdego z roztworów, które wchodzą w skład nawozu f2 do 1 litra wody morskiej. Można dolać 0.1 ml nawozu do litra wody i fitoplankton tez wyrośnie. Wtedy 275 ml wystarczy do wyhodowania 2750 litrów fitoplanktonu. F2 to tylko jeden z roztworów, które służą do hodowli fitoplanktonu. Najbardziej popularny. Jest wiele innych. Różne gatunki fitoplanktonu mają różne wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIOTRONIX Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Konrad , a czy wszystkie preparaty /te od Ciebie/ - dawać - jednocześnie ? - czy może masz na to jakiś ''system'' ? - np. coś od razu a kolejne po dniu , kilku dniach ? - czy w trakcie namnażania - jeszcze dodawać ? /coś mi nastawione nie chcą zastartować - stoją od piątku./ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 Na początku zaznaczam, że nie sprzedaje żadnych nawozów. Wszystko robi się tak jak w przepisie na f2 - ja korzystam z receptury z książki F.Hoffa - "Plancton Manual". Trzeba przygotować roztwór do hodowli fitoplanktonu a potem nic się do niego nie dolewa. Ja robię tak ze pierwszego dnia przygotowuję wodę, następnego dnia dodaję po kolei wszystkie składniki i dopiero 3 dnia dodaję fitoplankton. Żelazo może być nie stabilne. Jeżeli stracił się osad wodorotlenku żelaza [rudy] to znaczy że żelazo się utleniło. Muszę nad tym popracować bo mam problem z żelazem i chyba dodam więcej wersenianu sodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) http://www2.ca.uky.edu/wkrec/PhytoplanktonAlgaeCulture.pdf Edytowane 14 Marca 2017 przez Coltrane (wyświetl historię edycji) Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach