afgi Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 Goniopora glowka 10cm x 6cm 320zeta zapłaciłem ale sluchajcie pierwsze dwa tyg myślałem że się nie pozbiera chyba fatalnie znoszą zmianę parametrów.ale za to jest ładna. Słyszałem, ze Goniopory raczej nie przezywają roku. Coś o tym wiecie?P.s. Faktycznie piękna Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiepski Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 No wiesz ja ją mam 4 miesiące trudno coś wiecej powiedzieć,jedynie nie lubią bardzo mocnego światła Cytuj akwarium 480L sump 120L 45kg żywej skały,30kg piasku,miękkie,Lps.Sps, oświetlenie Led Zetlight Qmaven 6800-230w + 2x T5 sól ReeFlowers Caledonia,tem 26st. zasolenie 1.024, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 Dzisiaj widziałem niezłe akwarium w Wadowicach w hotelu Badura. 1 000 L i sporo dużych korali. Jestem początkujący, wiec nie rozpoznaje tak dobrze korali, albę było kilka sporych patyków, dwie blastomusy, calustrea, dwa duuuze ukwialy, Goniopora i klika innychJeżeli ktoś będzie w pobliżu, to zachęcam pooglądać. Stoi tam chyba pół roku, wiec pewnie będzie coraz lepiejWysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petroniusz2 Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 Wydaje mi się że temat Korale z których jesteśmy najbardziej dumni lepiej pasuje . Mój najdroższy koral 250 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 Wydaje mi się że temat Korale z których jesteśmy najbardziej dumni lepiej pasuje . Mój najdroższy koral 250 zł Jaka jest nazwa tego korala? Piękne zdjęcie Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petroniusz2 Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Plerogyra sinuosa wymaga minimalnego obiegu sporo trzeba podkarmiać , ale ciekawie wygląda . Wieczorem karmię więc ładnie polipuje . Edytowane 16 Marca 2017 przez petroniusz2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 Słyszałem, ze Goniopory raczej nie przezywają roku. Coś o tym wiecie?Wysłane za pomocą Tapatalk Nie wiem,skąd się biorą takie teorie,w płockich akwariach jest trochę gonioporek,które pięknie rosną z malutkich szczepek od Włodzimierza [emoji106][emoji4]. Ale może właśnie dlatego,że są od Włodzimierza [emoji3]. Moja wprawdzie nie jest jeszcze imponujących rozmiarów,ale od wakacji powiększyła swoje rozmiary 4-ro lub nawet 5-ciokrotnie [emoji4]. baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 Ja to usłyszałem na kanale YouTube BRS. Rozumiem, ze Włodzimierz, to sklep?A słyszeliście może kiedyś o gonioporach fruit loops?Wysłane za pomocą Tapatalk Plerogyra sinuosa wymaga minimalnego obiegu sporo trzeba podkarmiać , ale ciekawie wygląda . Wieczorem karmię więc ładnie polipuje . A czy to dokarmiasz?Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petroniusz2 Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Miksuję mięso ryby białej ( dorsz, mintaj , morszczuk )dafnie czerwony plankton ewentualnie jeszcze solowca i tym karmię LPSy . Leję jeszcze fito . Ogólnie wszystkie miękkie dokarmiam bezpośrednio pipetą . Edytowane 17 Marca 2017 przez petroniusz2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 Rozumiem, ze Włodzimierz, to sklep?Wysłane za pomocą Tapatalk Nie,Włodzimierz to nie sklep [emoji14],powiedziałbym,że wręcz odwrotnie[emoji4].baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 Miksuję mięso ryby białej ( dorsz, mintaj , morszczuk )dafnie czerwony plankton ewentualnie jeszcze solowca i tym karmię LPSy . Leję jeszcze fito . Ogólnie wszystkie miękkie dokarmiam bezpośrednio pipetą . Ryby białej - czy to zawsze będzie ryba morska? Słyszałem, ze nie powinno sie karmić ryb morskich, rybami słodkowodnym czy mięsem zwierzęcym. Masz może jeszcze jakieś ciekawe przepisy?Wysłane za pomocą Tapatalk Nie,Włodzimierz to nie sklep [emoji14],powiedziałbym,że wręcz odwrotnie[emoji4].baszurek nadaje mobilnie... A ma może Fruit Loops? Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petroniusz2 Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 Szczerze mówiąc na co dzień handluję zawodowo rybami słodko i słonowodnymi , takimi do jedzenia oczywiście i raczej nie sądzę aby ryby słodkowodne w czymkolwiek zaszkodziły oczywiście te chude jak płoć , okoń , sandacz , sieja oczywiście przed podaniem czy zmieleniem trzeba zamrozić na 24h celem wybicia ewentualnych pasożytów !!!!!! Natomiast karpia czy tołpygi czyli ryby tłuste to bym nie ryzykował . Mięsa zwierzęcego nigdy nie podawałem . Dodaję jeszcze do miksu dodatki roślinne , ale takie gotowe mieszanki . Zwierzaki mi się ładnie pompują i polipują czyli chyba są zadowolone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 17 Marca 2017 Dzieki, dobra podpowiedź z tym zamrażaniem na 24H. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 Nie pamiętam w tej chwili nazw. Miałem je badzo dlugo a zdobycie ich sporo mnie kosztowało Dariusz Barcikowskiwysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 15 minut temu, DarekB30 napisał: Nie pamiętam w tej chwili nazw. Twoje korale to Trachyphyllia i oczywiście Scolymia według mnie :). Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 Twoje korale to Trachyphyllia i oczywiście Scolymia według mnie . Chyba tak się nazywały..mialem ich kilka sztukDariusz Barcikowskiwysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 (edytowane) ... no moim zdaniem ostatnia to Acanthophyllia. PK Edytowane 18 Marca 2017 przez R.I.P (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 A co sie z nimi stało ? Długo je miałeś?Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 Były u mnie trochę ponad 2 lata.. sprzedałem je razem z akwarium. Kiedyś był w Warszawie sklep w którym można było przebierać w LPS-ach.Dariusz Barcikowskiwysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afgi Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Teraz widzę, ze chyba trzeba podjechać na zachód Niemiec, aby móc przebierać w LPSachWysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach