Uri Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Witajcie czy to możliwe aby przy starcie zbiornika w piątym dniu oprucz amoniaku tagże fosforany dobijały do maxa skali bez udziału NO2 i NO 3 .Dodam że wystartowałem na suchej skale z koralowca i piasku bez życia dolewam bakterie i pożywkę .Skalę najpierw karszerem umyłem a potem moczyłem w RO możliwe że jeszcze tyle zdechlaków w niej było że fosforany jak szaleją ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Heja,nie wiem czy to mozliwe czy tez nie,gdyz u mnie przy dojrzewaniu jak i po PO4 jest niewykrywalne...Ja swoja skale "wypalilem" kwasem a kiedy przestala sie tworzyc brudna piana,wymoczylem w RODI...Cos podejrzanie te fosforany wygladaja... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 jak skała marnej jakości to wszystko jest możliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Ja u się po tygodniu miałem PO4 ponad 2, a startowałem na ceramice i żywym piasku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Testy z teraz zasolenie 1024 tem 25'C PH 8,2 ,KH 8 ,NH3/NH4 2 ,PO4 1 duży spadek od wczoraj ,NO 2 0,NO 3 0 .MG i CA nie posiadam testów narazie Skala wyglądała przy zakupie jak i teraz śnieżno biała żadnych przebarwień klinem miał jej około 500kg likwidacja sklepu z morszczyzną Pomyślałem że pewnie zagazowania.Jak poznać że skala sucha koralowa jest słaba marna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMYK Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) NH3/NH4 na poziomie 2? to i wszystko będzie możliwe ,czasem bezkregowcow i ryb nie dawać,szkoda ich by bylo zapowiada się dojrzewanie i to długie Edytowane 22 Marca 2017 przez PROMYK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach