Uri Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Mi woda sie klaruje po ponad 3 tygodniach mleka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba6001 Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 ale trzeba to wyczekać ? czy sa jakies preparaty albo sposoby na przyspieszenie klarowania wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Cierpliwość to po pierwsze a odnośnie chemii to im mniej tym zdrowiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Seba " ale trzeba to wyczekać ? czy sa jakies preparaty albo sposoby na przyspieszenie klarowania wody Wystarczy wlozyc kawalek zywej skaly Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba6001 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Tak Stani ale mam 13 kg i od 1.5 tygodnia nic sie nie poprawia metna i metna ... a jakbym zrobił taka większa podmianke to cos pomoże ? czy poprostu musze to odczekać i koniec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Masz 13kg żywej skały, czy suchej? Ja bym nic nie robił, nie dodawał i obserwował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Dzisiejsze testy do analizy NH4 -0 NO 2-0 NO3-0 PO 4 -0,5 PH 8,2 KH -7 Mg 1420 CA brak pomiaru w akwarium nadal delikatnie mętna woda Nie miałem żadnych zakwitów ani glonów czekać dalej czy zrobić podmianke aby zbić PO4 ? Chciałbym powili zasiedlać akwa koralami miękkimi narazie żadnych ślimaków krabów i krewetek nie będę ich głodził bo nie ma zieleniny jak nadejdzie to je kupie rybek tez nie zamierzam wpuszczać do momentu ustabilizowania sie zbiornika .Moje pytanie drugie brzmi czy mogę zasiedlać przy takich parametrach akwarium koralami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Według mnie to akwarium jeszcze nie zaskoczyło. Dziwne, że no3 cały czas jest zero, po4 0,5 też od jakiegoś czasu, ale to pewnie uroki suchej skały. Ja bym się wstrzymał z zasiedlaniem akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Dobra poczekam zacząłem spowrotem podawać No3PO4x 2ml na 100 l ale przy NO3 -0 niewiem czy zbije PO4 zrobię podmianke 15% a jak nic nie pomoże to juz w akcie desperacji węgiel mi pozostanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Z tego co wiem, to podmian w dojrzewających zbiornikach nie robi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba6001 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 ja mam same robaki, gonia po akwa i odpieniacz nie chce pienic ... wtf ? a woda metna i metna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 13 Maja 2017 zastosuj Seachem Clarity ,używałem bardzo dobry środek, wyklaruje Ci wodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lisek_chytrusek Zgłoś Napisano 15 Maja 2017 Ja bym czekał aż samo się wyklaruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) I jak Seba klaruje Ci sie woda ja od 48godz mam w woreczku aktywny węgiel i watę syntetyczna w panelu oto efekt Jeszcze dwa dni i węgiel poleci Edytowane 20 Maja 2017 przez Uri (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Pojawiły sie robaczki chyba kiełże lub cos podobnego doszło pare korali po mleku ani śladu ryb narazie brak 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Po mleku ani śladu, ale pojawiły się okrzemki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Dokładnie teraz musisz zapodać sera silicate clear i cierpliwie czekać Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 18 minut temu, fresz33 napisał: Dokładnie teraz musisz zapodać sera silicate clear i cierpliwie czekać Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka wystarczy cierpliwie poczekać ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Okrzemki odciągam wężykiem a resztę czego nie zbiorę batalion ślimaków różnych odmian likwiduje mi okrzemki z piasku świece po 6 godzin dziennie białym a niebieskim 10 godzin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Dojrzewamy rybek narazie brak Okrzemki sobie poszy dręczyć kogoś innego Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Uri (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 13 Września 2017 Minęły kolejne dwa miesiące w akwarium mała zmiana wymiana lamp na Belkę od kolegi CNA polecam każdemu a reszta bez zmian akwarium czeka na dwie rybki i może jedna krewetkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Września 2017 Jaka jest moc lampy i konfiguracja diod, bo coś ciemno się wydaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Akwariumi 72l ( samej wody bez skał i panela ), wychodzi mi 51W na diodach 3W, czyli łącznie 17 szt. w konfiguracji: 6 x białe 20k super zimne 9 x RoyalBlue (właściwości fluo) 2 x klasyczne niebieskie lampa na dwóch kanałach (dwie wtyczki do kontaktu), jeden kanał 9 x RB, drugi pozostałe diody Zdjęcie z telefonu i dużo przekłamuje jest i wiele jaśniej niż na zdjęciach Edytowane 14 Września 2017 przez Uri (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 14 Września 2017 będzie jaśniej jak 5 cm dasz ją do przodu, uskok w głównej, centralnej skale rzuca cień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 14 Września 2017 Jest dobrze ledy maja koralom świecić a nie mi zreszta bardzo podoba mi się tak jak jest następna aktualizacja jak dojdą ryby i krewetka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach