Wypowiem się bo mam podobne wymiary 100x40x40 i terz bez sumpa. U mnie siedzi Tunze 9004 i jestem zadowolony choć trzeba pilnować poziomu wody bo najlepiej pracuje przy jej konkretnym poziomie. Jeśli chodzi o cyrkulatory to żadne rw8. Jedna rw4 na pełnych obrotach robi kocioł przy tak wąskim zbiorniku. Ja kupiłem jedna rw4 a po miesiącu drugą. Jedna w górę, druga na tylna szybę, obie na pół mocy i tryb przerywany i ładnie śmiga. Jesli planujesz cos innego to koniecznie z regulacja obrotow. Oświetlenie liczyłem 1W na 1l wody (zbiornik jest niski) i mam belkę z targowiska 4x39W. Puki co starcza, choć pewnie w tym temacie w przyszłości jeszcze się coś zmieni.
Historia edycji
Wypowiem się bo mam podobne wymiary 100x40x40 i terz bez sumpa. U mnie siedzi Tunze 6004 i jestem zadowolony choć trzeba pilnować poziomu wody bo najlepiej pracuje przy jej konkretnym poziomie. Jeśli chodzi o cyrkulatory to żadne rw8. Jedna rw4 na pełnych obrotach robi kocioł przy tak wąskim zbiorniku. Ja kupiłem jedna rw4 a po miesiącu drugą. Jedna w górę, druga na tylna szybę, obie na pół mocy i tryb przerywany i ładnie śmiga. Jesli planujesz cos innego to koniecznie z regulacja obrotow. Oświetlenie liczyłem 1W na 1l wody (zbiornik jest niski) i mam belkę z targowiska 4x39W. Puki co starcza, choć pewnie w tym temacie w przyszłości jeszcze się coś zmieni.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.