Cichyppg Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam. Powiedzcie mi czy ta pavona umiera czy te białe to są stozki przyrostu ? Porównywałem zdjęcia jak ja kupiłem to była o wiele mniejsza ale zastanawia mnie czemu teraz jest na końcach biała a jak ja kupiłem to była cała czerwona Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Nic jej nie jest, rośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 To spoko :-) Nik@ powiedz mi ile ty miałaś watów lampę led do tego twojego zbiornikaWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Moja lampa ma max 210 W mocy, ale białe diody są skręcone na 70%, a niebieskie na 90% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Ida Ci pod nią acry ? I jaka masz pojemność ? Ja teraz składam lampę na sterowniku aqma i mam problem ile wat zrobić żeby acry szlyWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja mam tylko jedną acroporę, tricolor. Wcześniej światło było mocniej skręcone, odkąd zwiększyłam ilośc światła, to ona zauważalnie szybciej rosnie. Dla eksperymentu od 3 dni dołożyłam 2x39W T5 i doświetlam nim ze 3 -4 godziny. Nie chcę doradzać w kwestiach sps, nie jestem ekspertem, a ta jedyna acra, którą posiadam, to jakiś wyjątkowy twardziel. Nie powinna u mnie żyć. Myślę, że taka ilość i rodzaj światła, jaki posiadam nie jest dobra dla acropor. A zbiornik 120x50x60h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacio Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2017 12 godzin temu, Cichyppg napisał: Witam. Powiedzcie mi czy ta pavona umiera czy te białe to są stozki przyrostu ? Porównywałem zdjęcia jak ja kupiłem to była o wiele mniejsza ale zastanawia mnie czemu teraz jest na końcach biała a jak ja kupiłem to była cała czerwona Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Pavonka zaczyna rosnąć miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach