Skocz do zawartości

Historia edycji

waldek123blau

waldek123blau

2 godziny temu, katani napisał:

Waldek a nie zastanawiałeś się, żeby dać kilka mniejszych pomp na tylną ściankę? @Marcin-JM w swoim baniaku ma tak zrobione.

Akwaria macie dość podobne. Możesz w taki sposób regulować cyrkulację w różnych częśćiach zbiornika.

Tak pewnie będzie zobaczymy! Tylko ja mam piękne niebieskie 3D tło z głębią oceanu na tylnej ścianie i takie pompy będą mi akwarium szpecić Dlatego kombinuję z Waveboxami a wszystkie falowniki które szpecą widok chcę usunąć. Właśnie przyszły 2 Waveboxy i sterownik pulsacyjny TUNZE. Biorę się za montaż. Kupiłem jeszcze rozgałęźnik Tunze tak aby mogły być w przyszłości pod jedno sterowanie podłączone dwa Waveboxy i dodatkowo 2 pompy Tunze lub dodatkowo jeszcze dwa Waveboxy. Fajne jest to że TUNZE robi odpowiednie sterowniki i będzie można wszystkie pompy zsynchronizować ze sobą. Za jakąś godzinkę jak rozkminie montaż zamieszczę film z działania nowych zabawek!

No już uruchomiłem! Łatwy montaż super sprzęt!

Tak na szybko podłączone Waveboxy i odpalone - jeszcze bez właściwej synchronizacji czyli bez ustawienia szybkości falowanie. Jest moc! Wysokość przypływu i odpływu waha się na około 6cm  A gdy dojdą jeszcze dwie dodatkowe pompy trzeba będzie uważać aby woda nie wyleciała po za akwarium! he he he

waldek123blau

waldek123blau

Godzinę temu, katani napisał:

Waldek a nie zastanawiałeś się, żeby dać kilka mniejszych pomp na tylną ściankę? @Marcin-JM w swoim baniaku ma tak zrobione.

Akwaria macie dość podobne. Możesz w taki sposób regulować cyrkulację w różnych częśćiach zbiornika.

Tak pewnie będzie zobaczymy! Tylko ja mam piękne niebieskie 3D tło z głębią oceanu na tylnej ścianie i takie pompy będą mi akwarium szpecić Dlatego kombinuję z Waveboxami a wszystkie falowniki które szpecą widok chcę usunąć. Właśnie przyszły 2 Waveboxy i sterownik pulsacyjny TUNZE. Biorę się za montaż. Kupiłem jeszcze rozgałęźnik Tunze tak aby mogły być w przyszłości pod jedno sterowanie podłączone dwa Waveboxy i dodatkowo 2 pompy Tunze lub dodatkowo jeszcze dwa Waveboxy. Fajne jest to że TUNZE robi odpowiednie sterowniki i będzie można wszystkie pompy zsynchronizować ze sobą. Za jakąś godzinkę jak rozkminie montaż zamieszczę film z działania nowych zabawek!

No już uruchomiłem! Łatwy montaż super sprzęt!

Tak na szybko podłączone Waveboxy i odpalone - jeszcze bez właściwej synchronizacji czyli bez ustawienia szybkości falowanie. Jest moc! A gdy dojdą jeszcze dwie dodatkowe pompy trzeba będzie uważać aby woda nie wyleciała po za akwarium! he he he

waldek123blau

waldek123blau

38 minut temu, katani napisał:

waldek123blau

waldek123blau

37 minut temu, katani napisał:

Tak pewnie będzie zobaczymy! Tylko ja mam piękne niebieskie 3D tło z głębią oceanu na tylnej ścianie i takie pompy będą mi akwarium szpecić Właśnie przyszły 2 Waveboxy i sterownik pulsacyjny TUNZE. Biorę się za montaż. Kupiłem jeszcze rozgałęźnik Tunze tak aby mogły być w przyszłości pod jedno sterowanie podłączone dwa Waveboxy i dodatkowo 2 pompy Tunze lub dodatkowo jeszcze dwa Waveboxy. Fajne jest to że TUNZE robi odpowiednie sterowniki i będzie można wszystkie pompy zsynchronizować ze sobą. Za jakąś godzinkę jak rozkminie montaż zamieszczę film z działania nowych zabawek!

waldek123blau

waldek123blau

31 minut temu, katani napisał:

Tak pewnie będzie zobaczymy! Właśnie przyszły 2 Waveboxy i sterownik pulsacyjny TUNZE. Biorę się za montaż. Kupiłem jeszcze rozgałęźnik Tunze tak aby mogły być w przyszłości pod jedno sterowanie podłączone dwa Waveboxy i dodatkowo 2 pompy Tunze lub dodatkowo jeszcze dwa Waveboxy. Fajne jest to że TUNZE robi odpowiednie sterowniki i będzie można wszystkie pompy zsynchronizować ze sobą. Za jakąś godzinkę jak rozkminie montaż zamieszczę film z działania nowych zabawek!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.