57 minut temu, mathom napisał:Czyli dsb nie zbilo Ci magicznie nutrientow do zera - mam to samo. Cały czas ładuje no3po4x i probios - dopiero to dziala.
Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka
Przy tak wielkiej ilości dużych ryb samo DSB i Refugium nie daje rady. Dlatego zakupiłem monstrualny odpieniacz i mam nadzieję że zejdę z wartości NO3-9 do bliskiej zeru,- ale korale miękkie mają się w takiej wodzie wyśmienicie, Sarco mają 25 centymetrowe trzony
48 minut temu, Alfik1980 napisał:Uważaj na te zielone i żółte parazoa na lewym filarze, u mnie ledwo mogłem sobie z nimi poradzić. Pięknie wyglądają , ale szybko zarastają skałę i zagłuszają inne koralowce nawet sps.
aha Projekt z rozmachem i co cieszy przemyślany bardzo dokładnie -Gratuluje.
Dzięki za dobre słowo. Parazoa mam pod kontrolą - chciałem je usunąć ale żona protestuje, mówi że taki dywanik jest przyjemny dla oka.
Jeszcze Białobrody i błazenki niziające się w ukwiałach są oczkiem w głowie mojej żony!
Mam tylko 2 błazenki ale zajmują 3 ukwiały - nie mogą się zdecydować w którym zamieszkać! Takie zachłanne a ja chciałem dokupić jeszcze ze dwie pary ale jak moje błazny jeszcze się nie zdecydowały na ukwiał to nie chcę ryzykować zadymy w akwarium.
Ukwiały mam ustawione w niewielkiej odległości od siebie i może dlatego zajęły wszystkie trzy.