Charzun Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. wróciłem z pracy i zastalem go w takim stanie.. (wczoraj wieczorem jeszcze ladnie trzymal sie skaly i byl caly napompowany) Zauwazylem ze przez parę sekund lecial z niego jakis syf i kawaleczek polipa mu odlecialo.. Wyjmowac go czy dac jeszcze szanse? I tak wogole co to za odmiana? Dodam ze ciagle mam problem. z wysokim No2. No3, NH4, Po4 sa zerowe.. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Charzun (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 nic mu nie będzie,lepiej sprawdź czy nie brakuje ryb albo innych bezkręgów Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 Wysokie no2 a ty ukwiala wkladasz do baniaka Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 Wygląda jak po dobrym obiedzie. Stopa przypomina h.crispe reszty nie widac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charzun Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Na początku kiedy wkladalem ukwial NO2 bylo prawie niewykrywalne a w ciagu dwoch tygodni ciagle rosnie i nie wiem czemu.. 2cm od ukwiala znalazlem resztki pustelnika.. możliwe zeby kraba zjadl? Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Charzun (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 To pewnie wylinka poszukaj kraba czy jest w muszelce Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charzun Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 Racja moze byc to wylinka.. Czy od tego No2 ukwial moze tak sie zachowywać? Co moze byc powodem wzrostu No2? Jednak chyba pada.. jego zielone frakuty lataja po akwarium.. wyjąc go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charzun Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 Wody nie mleczy to na razie zostaw i obserwuj, moj quadri czasem gubi kawalki ramion a zyje od dawna. Szorstniki regularnie wymieniaja 1/2-1/3 ramienia poprzez odrzucanie Z NO2 nie odpowiem Ci ale crispa jest delikatny i lubi czysta, stabilna wode. Troche przejarmilam ryby i zaraz zaczynal lazic. Ale nic mu nie bylo. Twoj jest taki zielony fluo? Moze farbowany? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 Ile ma baniak ? Po skale mozna wywnioskowac ze to mlody sysstem ? Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
indra Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Moim zdaniem rokowania marne (spotkałem się z dziwna przypadłością ukwiałów tego koloru). Jeśli w centrum zacznie pojawiać się rozkładająca się tkanka zejście będzie już tylko kwestią czasu.I niestety nie udało mi się odkryć ani przyczyny ani antidotum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charzun Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Ukwial odszedł.. Troche popsul wode (zmetniala) rano go wyjalem i przestawilem odpieniacz, teraz przejrzystość wody jest juz prawie taka jaka byla.. parametry wody rowniez mam w normie (kupilem nowe testy salifierta) Tak wiec nie wiem co bylo przyczyną smierci ukwiala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Może go zaglodziles, albo byl koloryzowany i to byl powodWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
indra Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 stawiam na bakterie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charzun Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Z glodu napewno nie padł, a czy byl koloryzowany to nie wiem (w necie ciezko mialem znaleźć fotke w takim kolorze) Indra co masz na mysli ze bakterie? Teraz tak mysle i wydawało mi sie ze 3dni przed smiercia zauważyłem na jego "mordzie" trzy takie malutkie brazowe kropeczki.. Moze to juz o czyms świadczyło a ja to zlekcewazylem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bohun40 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Miałem kiedyś podobną przypadłość i do tej pory nie wiem dlaczego jeden odszedł,gdzie inne miały sie b.dobrze a dodatkowo z tej samej rodziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Mówisz, że z glodu na pewno nie padł- czym karmiony i jak często? Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charzun Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 6 godzin temu, szarykruk napisał: Mówisz, że z glodu na pewno nie padł- czym karmiony i jak często? W niedziele krewetka, w czwartek stynka. Ale z tego co czytam to niektorzy wcale nie karmia i zyja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 A jaka krewetka? Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
indra Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Ponieważ miałem podobne przypadki a dotyczyły wyłacznie zielonych ukwiałów nie potrafię inczej tego zinterpretować jak choroba bakteryjna 70% .Miałem też podejrzenia co do konserwantów owoców morza 30% .Zaznaczam że wrażliwośc dotyczyła ukwiałów zielonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bohun40 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Mi tak zabrał sie czerwony a zielone i pomaranczowe maja sie dobrze:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Ciemne plamki czy kropki o niczym nie świaczą - 1z 2 moich h.malu ma takie przy buzi juz od 2mcyUkwiały karmię codziennie siekanką z ryby, krewetki, artemii i co mi tam jeszcze wpadnie +food energizer. Jaki to był ukwiał? Sprawdziłeś/spytałeś jak kupowałeś?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach