CzipuS Zgłoś Napisano 17 Maja 2017 Mnie martwi ta miedź .... czekam na jakieś info od znawców i bardziej doświadczonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 17 Maja 2017 17 minut temu, CzipuS napisał: Mnie martwi ta miedź .... czekam na jakieś info od znawców i bardziej doświadczonych. mój wynik miedzi 24.80 µg/l szutarek tez jak pamietam miał grubo bo 47,9 µg/l egon24 8 µg/l Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 17 Maja 2017 Na twoim miejscu zrobiłbym solidną podmianę i podniósł zasolenie w baniaku z 32ppt do 35ppt. Czyli do 1,026sg. Poprze dolanie do baniaka wody o wyższym zasoleniu, ale stopniowo rozłożyłbym to na jakieś 3 podmianki. Powinno to przy okazji skorygować niskie KH i MG i obniżyć wysoki wapń i fosfor. Wydaje mi się że masz rozjechane parametry przy niskim zasoleniu. To tylko moje zdanie. Do niczego nie nakłaniam. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach