Skocz do zawartości

Historia edycji

Beti

Beti

Literowka

20 minut temu, Sting napisał:

odświeżam temat ponieważ problem powrócił. Ostatnio powyższy odpieniacz działał mi coraz słabiej tzn robił coraz mniej piany aż w końcu przesłał całkowicie... Kurcze, nie mam pojęcia co to może być. Pompa chodzi normalnie, przepompowuje wszystko jak należy ale w odpieniaczu woda się nie miesza z powietrzem (nic nie słuchać), nie wiem dlaczego. Rurka jest na swoim miejscu, nie wyleciała, zawór otwarty maksymalnie i nic. Kiedyś jak kilka razy była taka sytuacja że przestawał pienić to wystarczyło wyjąć go z akwarium, wylać całą wodę, postawić do góry nogami na minutkę aby wszystko wyleciało i włożyć z powrotem  (działał). Teraz to nie pomaga. Wyszorowałem go całego i też nic. Miał ktoś podobny problem z tym dziadostwem ? ręce opadają... 

Ja po umyciu swojego odpieniacza miałam problem prawie tydzień żeby doszedł do siebie(czyli aby pienił jak przed umyciem)sprawdź sobie jeszcze wężyk czy ma pełny przepływ powietrza,czy nie jest załamany,może go coś przytyka od dołu tam gdzie zasysa wodę.

Z tym myciem i szorowaniem z jednej strony fajnie a z drugiej to męczarnia na parę dni aby to ustawić,zostaw to on musi trochę teraz pochodzić,to białko musi się trochę po nim rozmieścić,po takim szorowaniu musisz mu dam czasu,jeszcze jedną metodę zastosuj trochę pod kontem daj go na parę sekund aby go odpowietrzyć u mnie też to działa;-)powodzenia

Beti

Beti

4 minuty temu, Sting napisał:

odświeżam temat ponieważ problem powrócił. Ostatnio powyższy odpieniacz działał mi coraz słabiej tzn robił coraz mniej piany aż w końcu przesłał całkowicie... Kurcze, nie mam pojęcia co to może być. Pompa chodzi normalnie, przepompowuje wszystko jak należy ale w odpieniaczu woda się nie miesza z powietrzem (nic nie słuchać), nie wiem dlaczego. Rurka jest na swoim miejscu, nie wyleciała, zawór otwarty maksymalnie i nic. Kiedyś jak kilka razy była taka sytuacja że przestawał pienić to wystarczyło wyjąć go z akwarium, wylać całą wodę, postawić do góry nogami na minutkę aby wszystko wyleciało i włożyć z powrotem  (działał). Teraz to nie pomaga. Wyszorowałem go całego i też nic. Miał ktoś podobny problem z tym dziadostwem ? ręce opadają... 

Ja po umyciu swojego odpieniacza miałam problem prawie tydzień żeby doszedł do siebie(czyli aby pienił jak przed umyciem)sprawdź sobie jeszcze wężyk czy ma pełny przepływ powietrza,czy nie jest załamany,może go coś przytyka od dołu tam gdzie zasysa wodę.

Z tym myciem i szorowaniem z jednej strony fajnie a z drugiej to męczarnia na parę dni aby to ustawić,zostaw to on musi trochę teraz pochodzić,to białko musi się trochę po nim rozmieścić,po takim szorowaniu musisz mu dam czasu,jeszcze jedną metodę zastosuj trochę pod kontem daj go ba parę sekund aby go odpowietrzyć u mnie też to działa;-)powodzenia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.