waldek123blau Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 No więc tak: Nie mam pojęcia jaki jest dzienny ubytek wody Wszystko się samo uzupełnia a ja nie sprawdzałem tego ale na pewno duża bo i sump i akwarium ma duże gabaryty. Prefiltry i żywice zmieniam co około 4 miesiące (mam je w przeźroczystych obudowach i widzę czy są zabrudzone) Węgiel aktywny co 6 miesięcy. W moim systemie nie zauważyłem nieszczelności na zaworze czterodrożnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Zastanawiam się nad pewnym doświadczeniem. Koledzy i koleżanki używający zaworuczterodroznego mogli by sprawdzić czy woda nie leci do ścieku w momencie gdy RO nie jest produkowane.. ten problem był zgłaszany wielokrotnie i jestem ciekaw jaka jest jego skala.. zachęcam do wykonania testu i opisaniu jego wyniku: U mnie przelewa. U Waldka jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 U mnie też jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Nie leci. Ale jak już pisałem wcześniej trzeba sprawdzać. W tej chwil mam na koncie 4 zawory które z niewiadomych przyczyn zaczęły głupieć. Mam wrażenie że jakość ich wykonania daje dużo do życzenia. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzy Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 U mnie zawór trzyma , jeden do akwarium i drugi w instalacji kuchennej (kilka dobrych lat) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Zamówię jeszcze dwie sztuki i sprawdzę. Pamiętajcie żeby przed napisaniem czy leci wypiąć przewód i sprawdzić a nóż się okaże ze jednak kpię , a my będziemy mieli wiarygodny wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Raz na tydzień sprawdzam i dzisiaj był ten dzień. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2017 Dnia 23.12.2017 o 21:42, xyz2017 napisał: Zastanawiam się nad pewnym doświadczeniem. Koledzy i koleżanki używający zaworuczterodroznego mogli by sprawdzić czy woda nie leci do ścieku w momencie gdy RO nie jest produkowane.. ten problem był zgłaszany wielokrotnie i jestem ciekaw jaka jest jego skala.. zachęcam do wykonania testu i opisaniu jego wyniku: U mnie przelewa. U Waldka jest OK. Zawór zwrotny na membramie powinieneś mieć i wtedy nie cieknie Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2017 Oczywiście ze mam Bez niego to się leje cały czas.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach