SheerG Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 Witajcie. Mam problem z jednym ze swoich błazenków,mianowicie od kilku dni pływa przy dnie i prawdopodobnie nie przyjmuje pokarmu.Co prawda staram się mu podać jedzenie pod pyszczek ale nie jestem w stanie zobaczyć czy coś złapał.Kupiłem "parkę" mniej więcej dwa tygodnie temu.Przez pierwszy tydzień pływały zgodnie razem,normalnie też chyba jadły.Teraz niestety kolorowo już nie jest. Nie widzę na nim nic niepokojącego,żadnych kropek, ubytków itp...po prostu zaczął pływać przy dnie.Drugi natomiast brata się teraz z chromisami. Ryby karmie mixem pokarmów mrożonych co kilka godzin. Można jakoś stwierdzić co mu dolega??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 Też miałem to samo,błazenki małe około 2 cm i niestety po 2 tygodniach od zakupu najpierw jeden za tydzień drugi.Gdzie kupowałeś? Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SheerG Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 E-rybka,mam najbliżej. Te są niewiele większe ok 3 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAdam Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 (edytowane) To nie jestes pierwszy, czy brales ze swierzej dostawy? Edytowane 18 Maja 2017 przez PAdam (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 (edytowane) no moje też niestety,jak padł pierwszy dokupiłem mu drugiego z acropory który pływa do dziś juz ponad miesiąc 6 minut temu, PAdam napisał: To nie jestes pierwszy, czy brales ze swierzej dostawy? to czy tam jest świeża dostawa tego ci nikt nie powie chyba że przez przypadek się ktoś wygada albo sam się zorientujesz Edytowane 18 Maja 2017 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SheerG Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 Z tego co wiem te które brałem pływały u nich od miesiąca... Mogę coś dla niego zrobić,jakaś kuracja czy mu darować???Tragicznie jeszcze nie wygląda ale to według mnie kwestia czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 Te które kupowałem półtora miesiąca temu też niby miały być od miesiąca ale byłem wtedy 3 dni wcześniej i ich nie było.Powiedziałem to to powiedziano mi że w Zabrzu były miesiąc,to bardzo ciekawe bo podpytałem później pracownika o te błazenki z konkretnego zbiornika gdzie było ich ponad 60 sztuk że te rybki nie muszą przechodzić kwarantanny bo przechodziły w Indonezji a przyjechały dziś w nocydobre he Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SheerG Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 Czyli trzeba szukać innego sklepu do kupna ryb...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 moje miały podobne objawy, "przeleczyłem" je D-allio plus, taki pokarm "czosnkowy" z Tropicala, u mnie się pozbierały, ale dawałem pod "dzioba" - błazny też z e-rybki, ale dużo wcześniej kupione, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 Ja osobiście kupiłem od nich błazenka w Markach i takiego problemu nie miałem. Jedno co mi się rzuciło w oczy tmn to to, że mają duży "przemiał" i sklep nie jest nastawiony na estetykę/warunki. Chyba 80% zakupów to online bo przy mnie pakowali sporo paczek. Nawet worki nie były wiązane na gumki a na metalowe skobelki czy jak to tam inaczej nazwać.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 18 Maja 2017 (edytowane) wiremia ? Edytowane 18 Maja 2017 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SheerG Zgłoś Napisano 22 Maja 2017 Powalczyłem trochę o niego...Nieustannie starałem się podawać mu pokarm pod mordkę,głównie wieczorem żeby nie "zapraszać" reszty ryb... Od wczoraj wygląda trochę lepiej...pływa już w miarę normalnie z drugim błaznem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach