Skocz do zawartości
katarzyna1984

euphyllia odpada od szkieletu

Rekomendowane odpowiedzi

2 blazenki ,hepatus,mandaryn,  krewetka czyszczaca, krab mitraz,12 slimaków, rozpuszczam pół  kostki mrozonki  i podaje to na 2 tury ,czesc rano i czesc popołudniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Taki pokarm daje się od razu za jednym razem bo szybko się psuje/rozkłada stąd te wysokie No3. Jak jedna kostka jest za dużo to przecinasz na pół i dajesz resztę do zamrażarki.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale calyczas jest rozpuszczone w wodzie razem z czosnkiem i jest w lodowce,naprawde az tak szybko sie psuje ?  

Edytowane przez katarzyna1984 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, katarzyna1984 napisał:

ale calyczas jest rozpuszczone w wodzie razem z zosnkiem i jest w lodowce,naprawde az tak szybko sie psuje ?  

tez jestem tego  ciekawy. Robie bardzo podobnie, rozpuszczam w wodzie pol kostki mrozonki ocean nutrition i karmie ryby pipeta. Nie podaje wszystkiego na raz, bo ryby od razu wszystkiego nie wylapia, a z pipety wiem, ze 99% pokarmu trafia do pyszczkow. Samo karmienie trwa okolo 4h. Co jakis czas podaje male porcje. Nie mam problemow z no3 - wg testu colombo no3-2. Moze jednak to zly sposob karmienia....

333375eadbb608d26a4bf0cc0be7a994u1584a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasia spokojnie mozna przetrzymac w lodowce ale warunek - zarcie wyplukalas a nie plywa w tej brei co powstala z rozpuszczenia. Do sloiczka z zarciem troche RO (ostatecznie solanki), jak rozmarznie na sitko i zanurzasz sitko w miseczce z RO trzachasz az caly syf bedzie w miseczce a na sitku tylko czyste kawalki zarcia. Z sitka do sloiczka, dodac RO i polowa skarmiasz, polowa do lodowki. Metoda nie nadaje sie do mrozonek typu jaja kraba.

Odnosnie SBS - od pewnego czasu nie dodaje, parametry na tym nie cierpia, zasolenie nie wzrasta ale to tylko moje obserwacje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ,papu zawsze jest płukane,tylko jak pisalam wczesniej  rybcie dostawaly taka porcje jedzenia plus  w miedzy czasie  kilka razy podawalam papu w granulkach, teraz granulek nie podaje tylko mrozonke .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może rozmrażaj jednorazowo 1/3, 1/4 kostki i karm raz dziennie. Ewentualnie można jako drugi posiłek dać szczyptę suchego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki ,wlasnie juz dzis tak zrobilam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.