xyz2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Witam Pytanie jak w temacie... co najgorsze ze doktorek atakuje (podgryza jakby go czyścił) tylko i wyłącznie w czasie karmienia. Jak nie ma pokarmu To pływają swobodnie- żółtek traci zrobił się chudy bo nie może łapać pokarmu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Ale jakie jest to pytanie? Spróbuj zoltkowi dawać algi na klipsie, będzie miał więcej czasu żeby sobie poskubać, a ostatnią porcje jedzenia wlej po zgaszeniu swiatla, jak doktorek pójdzie spać. Wargacze w nocy się chowają, a żółtek czuwa. Jeśli masz jakąś nocną lampkę, to powinien sobie coś złowić. Doktorki to niestety złośliwe ryby, mój też męczył nowych mieszkańców, a ostatnią niemal zatlukl na śmierć. Na szczęście jakoś się wylizala, a doktorek zmienił adres zamieszkania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Sorry- wszystko robię w biegu Pytałem jak zapobiec śmierci żółtka i czy mieliście takie przypadki ze ryby robiły się agresywne tylko przy jedzenie. Zastanawiam się czy nie pozbyć się doktorka..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 To chyba troszkę Ci podpowiedzialam A jak długo to trwa? Od kiedy masz obydwie ryby? Doktorka na siatkę złapać w akwarium jest niemal niemożliwe, ale można próbować na pułapkę. Ja wykorzystałam kotnik z wysuwanym bokiem. Trochę pokarmu do środka z pipety, z 15 minut wiszenia nad akwa z ręką na drzwiczkach i jak wpłynął to ciach. Na noc warto mu dać kawałek rurki pcv, one potrzebują się schować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Właśnie doktor z żółtkiem jest długo (9miesiecy) tylko jakiś miesiąc temu ten pierwszy odszedł na wieczna rafę. Widziałem ze doktorek się nim interesował w czasie karmienia, ale jego chudnięcia nie kojarzyłem z ta sytuacja. Stary żółtek chudł regularnie, ale coś podjadał. Teraz widzę ze z jednego Karmienia wyłapuje mało pokarmu i to kozę go długotrwałe osłabiać.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Alg na klipsie nie podjada.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Musi się nauczyć. Możesz najpierw próbować na kamień gumka algi przyczepić i dać na dnie, a klips wieszać też codziennie, tylko nisko. Poniżej połowy wysokosci zbiornika. Moze minąć kilka dni, nim zatrybi i zacznie skubac. Kto odszedł miesiąc temu, zoltek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Musi się nauczyć. Możesz najpierw próbować na kamień gumka algi przyczepić i dać na dnie, a klips wieszać też codziennie, tylko nisko. Poniżej połowy wysokosci zbiornika. Moze minąć kilka dni, nim zatrybi i zacznie skubac. Kto odszedł miesiąc temu, zoltek? Poprzedni żółtek odszedł na wieczna rafę, a teraz widzę ze ten tez zaczyna tracić masę.. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkReszta ryb jest Ok.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Ze sklepu ten żółtek? Może ma jakieś pasożyty. Próbuje coś jeść? Mój lata jak petarda za żarciem i żadna ryba nawet nie próbuje stawać mu na drodze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach