Skocz do zawartości

Historia edycji

elespero

elespero

Będą dwa czerwone: Gracillaria curtissae i Phyllophora sp.

Dwa zielone: Codium i Caulerpa. 

Każdy glon ma inne zapotrzebowanie na mikro, więc nie ma efektu braku pojedynczych elementów. 
Ciekawi mnie ten „nawóz” co to dokładnie jest. W Polsce tylko Seb Holcer wspomniał że refugium na błocie jest poprawne. W DE jak ktoś zakłada to stosują właśnie dodatki, zapobiega to rozpuszczeniu się glona, lepiej rosną, mają grubsza strukturę co za tym idzie że lepiej działają. 
No i ważne jest aby nie mieć jednego rodzaju glona, przy zróżnicowanych ponoć lepiej to wszystko funkcjonuje. 

Sam jestem ciekaw jak to będzie działało, gość twierdzi że będzie bardzo dobrze. Powierzchnia 40x40. 

elespero

elespero

Będą dwa czerwone: Gracillaria curtissae i Phyllophora sp.

Dwa zielone: Codium i Caulerpa. 

Każdy glon ma inne zapotrzebowanie na mikro, więc nie ma efektu braku pojedynczych elementów. 
Ciekawi mnie ten „nawóz” co to dokładnie jest. W Polsce tylko Seb Holcer wspomniał że refugium na błocie jest poprawne. W DE jak ktoś zakłada to stosują właśnie dodatki, zapobiega to rozpuszczeniu się glona, lepiej rosną, mają grubsza strukturę co za tym idzie że lepiej działają. 
No i ważne jest aby nie mieć jednego rodzaju glona. 

Sam jestem ciekaw jak to będzie działało, gość twierdzi że będzie bardzo dobrze. Powierzchnia 40x40. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.