Skocz do zawartości

Historia edycji

katani

katani

W dniu 25.03.2026 o 20:41, katani napisał:

Pseudochromis aldabraensis

Salarias ramosus - jak znajdę... 

Nowi w baniaku. Żółtek jest żywo zainteresowany nowymi na dzielni. Nie bardzo wie czy nowi to jedzenie, zagrożenie, czy konkurencja do kotleta. Brzydal wywalone. Xanthurum szybko doszła do wniosku, że to jednak nie jedzenie i stracił zainteresowanie. 

Rybki przyjechały z Seafarm. Aldrabrensis jest w takiej sobie kondycji. Postrzępione płetwy, poobijany jakiś taki. W sklepie bym takiej rybki nie wziął. Ramosus tip top, chociaż nieco chudy. Od razu skubie skałę, nawet zwiedzać nie zaczął. Kupowanie rybek z wysyłką to jednak trochę loteria.

Do tego dojechało 8 szczepek acropor - 4 millepory, granulosa, nana i niebieski tenuis. Wydaje mi się, że taki jakiego miałem i straciłem. Co prawda malutkie szczepki, jak to od Seba, ale po średnio 6 dyszek za sztukę da się przeżyć. 

Ostatnimi czasy to moja ulubiona acropora:

P_20260415_112905

katani

katani

Nowi w baniaku. Żółtek jest żywo zainteresowany nowymi na dzielni. Nie bardzo wie czy nowi to jedzenie, zagrożenie, czy konkurencja do kotleta. Brzydal wywalone. Xanthurum szybko doszła do wniosku, że to jednak nie jedzenie i stracił zainteresowanie. 

Rybki przyjechały z Seafarm. Aldrabrensis jest w takiej sobie kondycji. Postrzępione płetwy, poobijany jakiś taki. W sklepie bym takiej rybki nie wziął. Ramosus tip top. od razu skubie skałę, nawet zwiedzać nie zaczął. Kupowanie rybek z wysyłką to jednak trochę loteria.

Do tego dojechało 8 szczepek acropor - 4 millepory, granulosa, nana i niebieski tenuis. Wydaje mi się, że taki jakiego miałem i straciłem. Co prawda malutkie szczepki, jak to od Seba, ale po średnio 6 dyszek za sztukę da się przeżyć. 

katani

katani

Rybki przyjechały z Seafarm. Aldrabrensis jest w takiej sobie kondycji. Postrzępione płetwy, poobijany jakiś taki. W sklepie bym takiej rybki nie wziął. Ramosus tip top. od razu skubie skałę, nawet zwiedzać nie zaczął. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.