Mcj1 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 Witam. Chciałbym spytać jak podawać taki pokarm zoa Fauna Marin Ricordea Zoanthus Food . Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 tak : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 Te zoa nic nie jedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 Witam ja nigdy jakos specjalnie nie dokarmiałem zadnych zoasków lub innych korali ,czasami dałem (jak jeszcze miałem) qadricolorowi pół stenki ale to bardziej dlatego ze lubiłem patrzeć jak wcina. tubke podobno trzeba karmic ale ja jej nie posiadam .co 2 dzień leje około 50-60 ml fito. plus normalne karmienie rybek około 3 kostki na dobe. Zoasy rosną jak szalone i na reszte tez nie narzekam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mcj1 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 DziękiWysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2017 Ja dokarmiam korale dwa razy w tygodniu. Zatrzymuję cały obieg i wyłączam wszystkie cyrkulatory. Gdy woda praktycznie stoi w miejscu najpierw karmię Tubastraea a potem Ricordea. Tubka dostaje artemie i ładnie rośnie. Dostałem praktycznie "trupka" z dwoma polipami. Teraz jest ich już sześć. Dla Rico zakupiłem LPS Grow+Color i najpierw wsypuję parę kuleczek do kieliszka z wodą a jak troszkę namoknie i opadnie na dno to pipetą wciągam i zatrzymuję nad pyskiem rico. Pokarm sam wylatuje z pipety w prost do pyska. Czekam około 10-20 minut aż pokarm zostanie wchłonięty i odpalam cały sprzęt. Przed karmieniem korali zawsze karmię ryby i krewetki, w ten sposób potem korale mają spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
t2mek2 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 17 godzin temu, ILUZJONISTA napisał: Ja dokarmiam korale dwa razy w tygodniu. Zatrzymuję cały obieg i wyłączam wszystkie cyrkulatory. Gdy woda praktycznie stoi w miejscu najpierw karmię Tubastraea a potem Ricordea. Tubka dostaje artemie i ładnie rośnie. Dostałem praktycznie "trupka" z dwoma polipami. Teraz jest ich już sześć. Dla Rico zakupiłem LPS Grow+Color i najpierw wsypuję parę kuleczek do kieliszka z wodą a jak troszkę namoknie i opadnie na dno to pipetą wciągam i zatrzymuję nad pyskiem rico. Pokarm sam wylatuje z pipety w prost do pyska. Czekam około 10-20 minut aż pokarm zostanie wchłonięty i odpalam cały sprzęt. Przed karmieniem korali zawsze karmię ryby i krewetki, w ten sposób potem korale mają spokój. Duże masz te rico, wcinają ladnie? Ja tym karmię wszystkie LPSy poza Euphylliami (te nie chcą jeść niestety) rico mam malutkie,a z czasem nawet znikają przez mocne swiatło i brak karmienia, ale dzieki za pomysł spróbuje tym pokarmem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 2 godziny temu, t2mek2 napisał: Duże masz te rico, wcinają ladnie? Ja tym karmię wszystkie LPSy poza Euphylliami (te nie chcą jeść niestety) rico mam malutkie,a z czasem nawet znikają przez mocne swiatło i brak karmienia, ale dzieki za pomysł spróbuje tym pokarmem. Mam cztery rodzaje rico, największy ma średnicę około 10 cm a najmniejszy dwa. Wiadomo, że te najmniejsze to najtrudniejsze do wykarmienia. Papu muszą dostać prosto do gęby bo inaczej nawet przepływająca ryba "wydmucha" amu z gęby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach