Sqesta45 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Witam. Robie stelaż pod akwarium o wymiarach 130/40/40wysokosc.Profil pod stelaż 30mm/30mm ścianka 2mm.Mam pytanie odnoście podpory z tyłu dwie podpory a z przodu chcę bez podpory więc w tym celu góra będzie że stelaża 30mm/50mm ścianka 2mm.Czy w takim wypadku niepotrzebna podpora z przodu czy dla pewności dać jedna na środku?Proszę o porade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Nie potrzebna podpora. Ale na blat daj sklejke minimum 20mm. A stelaż zrobił bym drewniany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proked Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Bardzo pancerny stelaż ale lepiej mocniejszy niż za słaby. Na tyle możesz spokojnie dać jedną podporę na środku i będzie ok. Nie wiem czy bedzie obijany badz jak będzie z zawiasami ale przypominam o uchwytach na płytę i przesunięciu przednich podpór o długość zawiasu 6-7cm. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqesta45 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2017 Stelaż oczywiście będzie obity boki płyta 18mm .Góra blat kuchenny 40mm.Wiec dawać podporę z przodu czy obejdzie się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAC Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 Witam Nie dawaj ja miałem 30x30 gr. 2mm i spokojnie wytrzymuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqesta45 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Dnia 9.06.2017 o 23:05, JAC napisał: Witam Nie dawaj ja miałem 30x30 gr. 2mm i spokojnie wytrzymuje Thx takich konkretnych odpowiedzi tu brakuje .Odpowiedź poparta fotka.podpory nie będzie .Thx .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach