Deklus Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 Witam! To i ja pokażę swoje pierwsze akwarium.Aquael 30L.Data zalania 07.04.2017. Ile skały i piasku?Nie pamiętam a sól to Reef Crystals. Standardowo grzałka Aquael 50W i Koralia Nano 900.Oświetlenie standardowe,które było w zestawie.W tym miesiącu mam zamiar zmienić na Nemo Light Marine.W kaskadzie jest Matrix,Chemi-Pure,Phosguard,Purigen a na górze włoknina.Bakterie lałem Bio S.Przy baniaku jest jeszcze lampka nocna Aquaela,przetwornica UPS z akumulatorem i podwójny wiatrak z regulatorem temperatury.W baniaku jest czarny Błazenek,ślimaki Tectus Fenestratus i Strombus,krewetka Lysmata Amboinesis,krab Mitrax i Lybia Tesselata,wieloszczety,wężowidło,Discosoma,Rico yuma,Zoa,Duncanopsammia,Euphyllia paraancora,Corynactis,rurówka,Clavularia i Sarcophyton którego Mitrax w znacznym stopniu pokiereszował. Zdjęcia po zalania i jak wygląda teraz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mihow1979 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 Fajna skalka Dodane do obserwowanych... powodzenia Cytuj MyReef 300 - 100x60x50h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 skała fajna, ale chyba ciut za dużo piasku, mogą być z tym kłopoty w przyszłości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 Skała i piasek były żywe, czy suche? Piasku faktycznie trochę dużo, chyba że to tylko tak wygląda na zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deklus Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2017 Skała i piasek żywy.Na pierwszym foto faktycznie tak to wygląda ale w realu inaczej i przednia szyba powiększa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deklus Zgłoś Napisano 2 Lipca 2017 Witam:)dziś do 30 doszły 2 koralowce i jeden ukwiał:) ukwiał malutki za 2 miesiące trafi to dużego zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach