Skocz do zawartości
Gość laszek

Akwarium 635l

Rekomendowane odpowiedzi

Gość laszek

Tak, będę robił zeovit metodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Leszek akwarium 165x70x60h z szyby 12mm i wzmocnienia gorne i masz klasa. Tu masz namiar na gościa zrobi Ci to tak jak chcesz szwagier robił u niego akwarium pod Mallawi wykonanie perfekcyjne. 

https://www.olx.pl/oferta/akwarium-200x60x60-12mm-720l-front-optiwhite-CID103-IDmGfYv.html

Edytowane przez Foto
Niczym nie odbiega od erybki :-) (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam wrażenie, że wycena z erybki trochę przesadzona, u lokalnego szklarza kolega płacił 1200 za full opti 12mm o podobnych wymiarach z wzmocnieniami

moja kostka (50x50x50) miala komin z lacobelu i otwory, full opti 8mm z oklejaniem tyłu folią całość za 350. Szlif trapezowy, bezbarwny sylikon bla bla bla to jest standard chyba. ( w zaprzyjaźnionym sklepie branżowym z Gdyni to samo szkło wycenili na 742,50 )

Znalazlem też wtedy bardzo podobna wycene na drugim końcu Polski, tyle że ja jestem z pomorza, w Bieszczady ze Śląska mają bliżej. Przy Twoim litrażu tą 100 za transport napewno urwiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek
1 godzinę temu, Foto napisał:

@Leszek akwarium 165x70x60h z szyby 12mm i wzmocnienia gorne i masz klasa. Tu masz namiar na gościa zrobi Ci to tak jak chcesz szwagier robił u niego akwarium pod Mallawi wykonanie perfekcyjne. 

https://www.olx.pl/oferta/akwarium-200x60x60-12mm-720l-front-optiwhite-CID103-IDmGfYv.html

Próbuje się dodzwonić. Może się uda zrobić wzmocnienia tak żeby 2 kaskady weszły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi eRybka 120x70x65h zaproponowała 12mm i wzmocnienia tylko na długich bokach.

Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000,  Cyrkulacja 2x maxspect  XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED.

Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani.

Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki  slimaków turbo i columbelli, 1x  tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia.

ce5058cc16516a9e06285a07538a7eb3u1610a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Próbuje się dodzwonić. Może się uda zrobić wzmocnienia tak żeby 2 kaskady weszły.

Aquarium fisch polecam sam mam zbiornik od Karola, tanio i dobrze jak na moje wymagania. Problem może(nie musi) być z terminowością to chyba jakaś choroba zawodowa szklarzy :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

7de235a26562911269b91f0894bacc5bu1345a1188.png

Słone "Coś"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Dzięki za info. Zamówłem te same wymiary opti front szyba 12mm wzmocnienia nie na calej dlugosci ze kaskada wejdzie. Transport 350zl taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czyli które zamowiles? bo było tyle wymiarów tu podawane  że uff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

165x70x50 front OPTI szyba 12mm wzmocnienia podłużne nie na całości szyby, tak że kaskady wsadzę. Plus transport 400km. Zaliczka 100 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i widzisz bomba,wykonanie będzie prefekt :)szybkiego zalania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

3 tygodnie mam czekac akurat za tydzien jade na 2 tygodnie wiec elegancko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dosc, ze zakladanie akwarium to jeden z przyjemniejszych momentow w tym hobby, to jeszcze wyjezdzasz na urlop. :scooter:To juz podwojna frajda.

Juz tylko nie pisz co bedziesz robil na urlopie, bo kilku z nas jest akurat w pracy.:banghead

:thumbup:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

No akwarium mam mieć poniedziałek wtorek wiec zostawiam rodzinke na urlopoe i jade 350km po akwarium :)

Karol stwierdził, ze szyba 10mm starczy cslkowicie :)

Edytowane przez laszek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla tego przykładu mam baniak 200 na 50 na 60 z szyby 10mm . float ze spinkami i do tej pory odpukać nic normalnie nic się nie dzieje. 

Nawet producent dał mi 10 lat gwarancji . a zbiornik hula już jakieś 4 lata .

Musiał bym sprawdzić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak tam z nowym hobby zadowolony ?

Dasz zdjęcia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Hobby już 4 rok ale nowy baniaczek niespełna 3 tyg. Mój temat: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.