Ja założyłem pasek ledów niebieskich w koronie z przodu i do tego zasilacz 12V i potencjometr do regulacji natężenia światła. Ustawiłem tak żeby dawały lekką poświatę i bardzo fajnie wszystko widać. Jeśli chce coś w akwa zrobić to w każdej chwili mogę podkręcić ledy bez uruchamiania głównego oświetlenia. Wyłącznik ustawiony tak że wyłącza się o północy. Caulastrea ładnie się otwiera, wszystkie ślimaki wychodzą z piachu i reszta robaczków też więc takie lekkie niebieskie światło raczej nie przeszkadza w nocnym życiu. Dodam jeszcze że korale zaczynają "świecić" w takim świetle. Zwłaszcza moje pomarańczowe rico.
Historia edycji
Ja założyłem pasek ledów niebieskich w koronie z przodu i do tego zasilacz 12V i potencjometr do regulacji natężenia światła. Ustawiłem tak żeby dawały lekką poświatę i bardzo fajnie wszystko widać. Jeśli chce coś w akwa zrobić to w każdej chwili mogę podkręcić oświetlenie bez uruchamiania głównego oświetlenia. Wyłącznik ustawiony tak że wyłącza się o północy. Caulastrea ładnie się otwiera, wszystkie ślimaki wychodzą z piachu i reszta robaczków też więc takie lekkie niebieskie światło raczej nie przeszkadza w nocnym życiu. Dodam jeszcze że korale zaczynają "świecić" w takim świetle. Zwłaszcza moje pomarańczowe rico.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.