Skocz do zawartości

Historia edycji

@Pawel

@Pawel

Też jestem w trakcie zakładania 240l bez sumpa. Co do żółtka to spędziłem kilka godzin czytając o nim. Cudowna to ryba, ale do 240l to się nadawać nie będzie. Owszem, można kupic małą sztukę, ale gdy podrośnie to będzie potrzebował nowego domu. Mi to rozwiązanie nie odpowiada, wole stabilność a nie ciągłe zmiany. 

Co do obsady to u mnie koncepcja zmieniła się już wielokrotnie i cały czas modyfikuje. Planuje dobrać tak ryby, aby podobnie sie odżywialy, nie byly względem siebie agresywne, wybieram gatunki spokojne, oczywiście takie które sa ładne, dobrze jakby miały funkcje pożyteczne :) Akwarium obecnie dojrzewa więc mam czas na przemyślenia. Do rybek dodam korale miękkie i może łatwe lps, również po selekcji.

Dużo informacji o akwariach bez sumpa znajdziesz na zagranicznych forach. Tak taki sposób prowadzenia morszczyzny jest popularniejszy niż w Polsce.

@Pawel

@Pawel

Też jestem w trakcie zakładania 240l bez sumpa. Co do żółtka to spędziłem kilka godzin czytając o nim. Cudowna to ryba, ale do 240l to się nadawać nie będzie. Owszem, można kupic małą sztukę, ale gdy podrośnie to będzie potrzebował nowego domu. Mi to rozwiązanie nie odpowiada, wole stabilność a nie ciągłe zminy. 

Co do obsady to u mnie zmieniła się już wielokrotnie i cały czas modyfikuje. Planuje dobrać tak ryby, aby podobnie sie odżywialy, nie byly względem siebie agresywne, wybieram gatunki spokojne, oczywiście takie które sa ładne, dobrze jakby miały funkcje pożyteczne :) Akwarium obecnie dojrzewa więc mam czas na przemyślenia. Do rybek dodam korale miękkie i może łatwe lps, również po selekcji.

Dużo informacji o akwariach bez sumpa znajdziesz na zagranicznych forach. Tak taki sposób prowadzenia morszczyzny jest popularniejszy niż w Polsce.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.