reef91 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Witam, w zeszłym tygodniu kupilem małe Berghie od tego czasu ślad po nich zaginoł, czy wieloszczęty mogly je wykończyć w jakiś sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Spokojnie berghie siedzą gdzieś w skale pochowane.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Ich obecność możesz obserwować poprzez znikające aiptasie aczkolwiek ślimaki są narażone na bycie zjedzonym przez inne organizmy #natura Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 25 Lipca 2017 Nie, doroslych berghii wieloszczety nie zjedzą. Podobnie nie zjedzą aiptsii a to chyba tem sam smak Natomiast przy dużej ilości wieloczczetów trudno jest otrzymać młode. Mam 6 dorosłych bergii w 20 litrach i czasami widzę nowe pojedyncze mlode, dorosłe zwykle chowają się w skałach i tylko jajka widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skone3 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2017 Jeśli mam małe ślimaki turbo to wieloszczęt może je zjeść ? Bo ostatnio widziałem, że w nocy bardziej uaktywnił się i chodzi po akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2017 Wieloszczety to Śmieciojady , żywego nie ruszają , większe sztuki pałaszują nawet piasek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacper.w Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 Tak jak napisał SU1 wieloszczety zjadły by martwe stworzenie ale nie żywe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach