Engell1 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam, Kupiłem czujnik wody min/Max i coś jest z nim nie tak bo mimo ze czujnik MIN jest zanurzony w wodzie to i tak piszczy .... ja w sumie nie potrzebuje czujnika MIN tylko MAX ... aby woda w dolewce się nie przelała i chciałbym jakoś usunąć ten problem .... jakieś pomysły ? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tihs Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 Pewnie przerwa w obwodzie czujnika. Jesli kupileś bez gwarancji i nie potrzebujesz alarmu minimum sprobój zamknac obwód na krótko. Cytuj Blog i Galeria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 Jeżeli masz miernik to zmierz rezystancje na wtyku jack pomiędzy ostatnim od strony kabla a pierwszym pinem, potem pomiędzy ostatnim a środkowym. Porównaj wartości, oczywiście obydwa czujniki zanurzone we wodzie, jeżeli wynik będzie identyczny to uszkodzone gniazdo bądź coś na płytce. Jeżeli inny to usKodOny czujnik bądź przewód. Na płytce mogą być zimne luty bądź popękany laminat bo to Chińczyk niczym zabawki z bazaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 A jak Ci się znudzi szukanie usterki to .. zerknij - może się spodoba http://magu.pl/aqma-refill-automatyczna-dolewka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2017 pomysłów na usterkę przy takim układziku jest multum zaczynając od przerwy zwarcia na kabelkach po np rezystor któremu rozjechały się parametry, ewentualnie któraś bramka na scalaku powiedziała, że ma dość ale to rzadkość. Jak masz w okolicy kogoś kto naprawia rtv to pewnie naprawią tylko pytanie czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Engell1 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedzi ale dla mnie to czarna magia a sprzęt kosztował "grosze" wiec albo uda mi się pozbyć problemu albo wyląduje w koszu na śmieci ... spróbuje odciąć kabel minimum Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu) 2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018) odpieniacz: Deltec SC 1456 cyrkulacja : 2 x Tunze 6055 obieg : Eheim Compact+ 3000 start 24.05.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach