Skocz do zawartości

Historia edycji

piotr7

piotr7

Kaskadę zostaw bo jest pożyteczna, co prawda kłóci się z założeniem "żadnej wody poza akwarium" ale może się w międzyczasie zmieniło :)

Do tego Koralia 900 i masz cyrkulację rzędu 2100 L/h co powinno wystarczyć (ja do Koralii 900 mam kaskadę HBL501, czyli sporo mniejszą, a nie jest źle)

+ jeszcze 400L/h od EHEIM SKIM 350, ale nie wiem czy jest Ci potrzebny - zagraci i tak małe akwarium.

Możesz jeszcze rozważyć kaskadę HBL701, jest mniejsza od FZN3 ale ma skimer powierzchniowy (byłaby zamiast dwóch urządzeń) + Koralia 900

Ja do sprzętu, który wymieniłem miałem jeszcze odpieniacz Resun SK300, ostatni mi padł i zastanawiam się nad Tunze 9001.

Co do ostatniego pytania: dla początkujących wszystko jest trudne zanim stanie się proste :)

P.

piotr7

piotr7

Kaskadę zostaw bo jest pożyteczna, co prawda kłóci się z założeniem "żadnej wody poza akwarium" ale może się w międzyczasie zmieniło :)

Do tego Koralia 900 i masz cyrkulację rzędu 2100 L/h co powinno wystarczyć (ja do Koralii 900 mam kaskadę HBL501, czyli sporo mniejszą, a nie jest źle)

+ jeszcze 400L/h od EHEIM SKIM 350, ale nie wiem czy jest Ci potrzebny - zagraci i tak małe akwarium.

Możesz jeszcze rozważyć kaskadę HBL701, jest mniejsza od FZN3 ale ma skimer powierzchniowy (byłaby zamiast dwóch urządzeń) + Koralia 900

Co do ostatniego pytania: dla początkujących wszystko jest trudne zanim stanie się proste :)

P.

piotr7

piotr7

Możesz jeszcze rozważyć kaskadę HBL701, jest mniejsza od FZN3 ale ma skimer powierzchniowy (byłaby zamiast dwóch urządzeń) + Koralia 90  - ja bym tak zrobił, po kilku latach doświadczeń z podobnym akwarium.

P.

piotr7

piotr7

Możesz jeszcze rozważyć kaskadę HBL701, jest mniejsza od FZN3 ale ma skimer powierzchniowy (byłaby zamiast dwóch urządzeń)

P.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.