pepedu Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 Mam TDSa AQUAFILTER dwa punkty pomiarowe, od jakiegoś czasu na jednym a teraz już na obydwóch punktach mam dziwne odczyty, raz jest errr a za chwilę 200ppm. Jak problem dotyczył tylko jednego pomiaru to zamieniłem je miejscami dla pewności że błąd jest po stronie miernika i to się potwierdziło, na dobrym odczycie po membranie miałem 10ppm, na złym nawet i 300ppm. Mam wrażenie jak by coś nie kontaktowało bo czasami pomagało poruszanie kablami, ale teraz już cały czas są błędne odczyty. Baterie wymieniałem, bez różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 Nie wiem czy masz taki sam jak ja ale konstrukcja to z zasady to samo tylko naklejki różne, wypnij grzebień z czujnikami z urządzenia i poodginaj piny np igłą może gdzieś nie ma styku, ewentualnie wypinaj piny po kolei z wtyczki i sprawdzaj czy nie są gdzieś za bardzo po rozginane, albo czy któryś przewód nie uleciał, wyjmujesz pin naciskając z boku wtyczki blaszkę igłą wtedy powinien wyjść z wtyczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepedu Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2017 Faktycznie problem może być na stykach złącza, lekko nim poruszałem i jest OK, przy najbliższej okazji muszę go rozebrać i po doginać złącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach