Bonza Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam. Mój nemo ma dwie rany,jedna na górnej płetwie, a druga na prawym boku. Proszę o pomoc w identyfikacji dolegliwości i jak mu pomóc. Rybka zachowuje się normalne,przyjmuje pokarm i ociera się o swój ukwiał. Akwarium ma 10 miesięcy,a nemo jest u mnie od 9 miesięcy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2017 Jeśeli to ranki (bo dokładnie nie widać) to z kimś się podmił, otarł o skałę lub korala. Zagoi się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonza Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2017 No właśnie nie wiem czy to rany czy jakaś choroba bo wpierw było na górnej płetwie,a po kilku dniach pokazało się na boku. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balast Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2017 można podać zapobiegawczo preis neosal w płynie lub inny środek wspomagający gojenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonza Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2017 Ok. Spróbuję i będę obserwować co będzie się działo. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2017 Ja polecam artemiss. Zupełnie nieszkodliwy dla wszystkich mieszkańców rafy, ziolowy lek, tylko odpieniacz wariuje i trzeba adsorbery wyjąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach