Bonza Report post Posted August 6, 2017 Witam. Mój nemo ma dwie rany,jedna na górnej płetwie, a druga na prawym boku. Proszę o pomoc w identyfikacji dolegliwości i jak mu pomóc. Rybka zachowuje się normalne,przyjmuje pokarm i ociera się o swój ukwiał. Akwarium ma 10 miesięcy,a nemo jest u mnie od 9 miesięcy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
TMK Report post Posted August 6, 2017 Jeśeli to ranki (bo dokładnie nie widać) to z kimś się podmił, otarł o skałę lub korala. Zagoi się Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bonza Report post Posted August 6, 2017 No właśnie nie wiem czy to rany czy jakaś choroba bo wpierw było na górnej płetwie,a po kilku dniach pokazało się na boku. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
balast Report post Posted August 6, 2017 można podać zapobiegawczo preis neosal w płynie lub inny środek wspomagający gojenie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bonza Report post Posted August 6, 2017 Ok. Spróbuję i będę obserwować co będzie się działo. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nik@ Report post Posted August 8, 2017 Ja polecam artemiss. Zupełnie nieszkodliwy dla wszystkich mieszkańców rafy, ziolowy lek, tylko odpieniacz wariuje i trzeba adsorbery wyjąć. Quote Share this post Link to post Share on other sites