Skocz do zawartości

Historia edycji

gryadam

gryadam

Cześć! ;)

U mnie akwarium 90x45x40, czyli 162l klejone ze szkła 6 mm od 9 miesięcy stoi na szafce z MDF i ma się dobrze. Wcześniej stało 96l słodkie przez 8 lat. W szafce trzymam graty do akwarium, 15-litrowy zbiornik na dolewkę i książki, których masa będzie w przybliżeniu równa masie Twojego sumpa pewnie. Szafka w całości z płyty MDF 18 mm, w środku poprzeczka też 18 mm, tył tak samo, jedynie góra (blat) jest z 36. W akwa 15 kg żywej skały i 4l mediów filtracyjnych oraz 18 kg piasku. Jedyna różnica jest taka, że jak stało słodkie, to szafka stała tylko na takiej 5 cm wysokości koronie z 18 mm MDF (na dole, zamiast nóżek, takie U, tył pusty, niepodparty). Jak przechodziłem na morskie i większe, to dodatkowo podłożyłem pod poprzeczkę w środku kantówkę 5x8 cm, żeby poprzeczka się na niej oparła. Po 9 miesiącach nie widzę po płytach żadnych wyboczeń, blat ugięty po środku o 1 mm. Drzwiczki szafki też nie opadają, wszystko trzyma się kupy. Moim zdaniem na twoim projekcie powinno się utrzymać...

gryadam

gryadam

Cześć! ;)

U mnie akwarium 90x45x40, czyli 162l klejone ze szkła 6 mm od 9 miesięcy stoi na szafce z MDF i ma się dobrze. Wcześniej stało 96l słodkie przez 8 lat. W szafce trzymam graty do akwarium, 15-litrowy zbiornik na dolewkę i książki, których masa będzie w przybliżeniu równa masie Twojego sumpa pewnie. Szafka w całości z płyty MDF 18 mm, w środku poprzeczka też 18 mm, tył tak samo, jedynie góra (blat) jest z 36. W akwa 15 kg żywej skały i 4l mediów filtracyjnych oraz 18 kg piasku. Jedyna różnica jest taka, że jak sało słodkie, to szafka stała tylko na takiej 5 cm wysokości koronie z 18 mm MDF (na dole, zamiast nóżek, takie U, tył pusty, niepodparty). Jak przechodziłem na morskie i większe, to dodatkowo podłożyłem pod poprzeczkę w środku kantówkę 5x8 cm, żeby poprzeczka się na niej oparła. Po 9 miesiącach nie widzę po płytach żadnych wyboczeń, blat ugięty po środku o 1 mm. Drzwiczki szafki też nie opadają, wszystko trzyma się kupy. Moim zdaniem na twoim projekcie powinno się utrzymać...

gryadam

gryadam

Cześć! ;)

U mnie akwarium 90x45x40, czyli 162l klejone ze szkła 6 mm od 9 miesięcy stoi na szafce z MDF i ma się dobrze. Wcześniej stało 96l słodkie przez 8 lat. W szafce trzymam graty do akwarium, 15-litorowy zbiornik na dolewkę i książki, których masa będzie w przybliżeniu równa masie Twojego sumpa pewnie. Szafka w całości z płyty MDF 18 mm, w środku poprzeczka też 18 mm, tył tak samo, jedynie góra (blat) jest z 36. W akwa 15 kg żywej skały i 4l mediów filtracyjnych oraz 18 kg piasku. Jedyna różnica jest taka, że jak sało słodkie, to szafka stała tylko na takiej 5 cm wysokości koronie z 18 mm MDF (na dole, zamiast nóżek, takie U, tył pusty, niepodparty). Jak przechodziłem na morskie i większe, to dodatkowo podłożyłem pod poprzeczkę w środku kantówkę 5x8 cm, żeby poprzeczka się na niej oparła. Po 9 miesiącach nie widzę po płytach żadnych wyboczeń, blat ugięty po środku o 1 mm. Drzwiczki szafki też nie opadają, wszystko trzyma się kupy. Moim zdaniem na twoim projekcie powinno się utrzymać...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.