Skocz do zawartości

Historia edycji

Margolee

Margolee

4 godziny temu, nanokaczor napisał:

Ale ty kombinujesz. Jak Syzyf. 

Kup sobie drobny filtr z ekspresu do kawy i masz problem z głowy. 

Samice Brachionus plicatilis mają trochę [kilka razy] więcej niż 50 um... Samce mają ok 50 um. Ale nie wiem w jaki sposób chcesz utrzymać stabilną hodowlę samców brachionusa... Skąd ty czerpiesz te dane? Jak z niemieckich forów to niezły kit ludziom wciskają.

Nie wiem czy kombinuje. Chce to zrobić dobrze a przedewszystkim bez strat we Wrotce.

Wszędzie gdzie nie przeczytasz ( nawet w linku który mi podałeś przy naszej rozmowie o wrotkach) a to już opracowanie naukowe jak byk jest napisane że do odcedzania Wrotków użyć sitka 50um. Więc nie wiem co Cię dziwi.

Chce zrobić tak jak pisze w opracowaniu czyli. Użyć 200um do wstępnego oczyszczenia wody ( to już mamy jak widać ze zdjęć wyżej) teraz tylko musze znaleść materiał 50 um do łapania wrotków.

A filtr oczywiście że zakupie ale też go zbadam. A co.

Przelałem całą niby tą moją hodowle przez te 200 um dałem do świeżej solanki i nic tam żywego ani w dużdj ilości nie wyłapwłem.

Nanokaczor masz wrotka na start ??? Jeßli tak to daj znać na priv. Spróbuje zrobić jeszcze raz wszystko od nowa.

Margolee

Margolee

3 godziny temu, nanokaczor napisał:

Ale ty kombinujesz. Jak Syzyf. 

Kup sobie drobny filtr z ekspresu do kawy i masz problem z głowy. 

Samice Brachionus plicatilis mają trochę [kilka razy] więcej niż 50 um... Samce mają ok 50 um. Ale nie wiem w jaki sposób chcesz utrzymać stabilną hodowlę samców brachionusa... Skąd ty czerpiesz te dane? Jak z niemieckich forów to niezły kit ludziom wciskają.

Nie wiem czy kombinuje. Chce to zrobić dobrze a przedewszystkim bez strat we Wrotce.

Wszędzie gdzie nie przeczytasz ( nawet w linku który mi podałeś przy naszej rozmowie o wrotkach) a to już opracowanie naukowe jak byk jest napisane że do odcedzania Wrotków użyć sitka 50um. Więc nie wiem co Cię dziwi.

A filtr oczywiście że zakupie ale też go zbadam. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.