wukk Zgłoś Napisano 11 Września 2017 (edytowane) Witam mam problem z pavoną, zaczyna bieleć od spodu gdzie jest mało światła, parametry wody 1,024 zasolenie ,Ca 420, kh 7,7 , Mg 1260, NO3 -2, PO4 0,03 testy salifrert ,suplementacja balling po 10ml pełny plus strony molibden kenta 1 ml dziennie, zbiornik 240 l bez sumpa, wysokość 50 cm ,oświetlenie 5x54W ,4 niebieskie jedna biała, podmiany 5% co tydzień, dodatkowo wódka 0,3 ml dziennie, fitoplankton 50 ml dziennie, zbiornik ma 10 miesięcy. Edytowane 11 Września 2017 przez wukk (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 Mam podobne braki tkanki na pavoni od spodu gdzie nie dociera bezpośrednio światło. Taka sytuacja jest już około roku. Pavona pomału przyrasta na boki i do góry, ale brakująca tkanka nie odrasta. U góry też były braki tkanki, jak krab mitrax zrobił sobie dom z pavoni i ja wyskubał. Jak odpuścił i znalazł sobie nowy dom to te braki na górze odrosły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach