Skocz do zawartości

Historia edycji

norbi2222

norbi2222

Zaobserwowałem sporo zbierającego się syfu w skałach i na dnie, a dawno nie eksperymentowałem w moim zbiorniku, więc postanowiłem zastosować poniższy preparat. Zastosowałem go kilka dni temu, jakiegoś szczególnego efektu związanego z czyszczeniem nie zaważyłem, pewnie zbyt mało czasu upłynęło, zobaczymy za kilka tygodni. Jednak zauważyłem zmianę w polipowaniu acropor, a szczególnie w dzień. Wieczorem zawsze dobrze polipowały, natomiast w trakcie dnia raczej słabo. Teraz widzę mocne polipowanie również w dzień. Pewnie zwiększyła się ilość bakterii w systemie i koralowce  rozpoczęły żer. Jutro przy podmianie zmierzę parametry nutrientów i zobaczę, czy coś się zmieniło.

Ktoś stosował ten preparat? Jeśli tak, to co obserwował w swoim akwarium?

Biosfera do czyszczenia oczek wodnych 200g

norbi2222

norbi2222

Zaobserwowałem sporo zbierającego się syfu w skałach i na dnie, a dawno nie eksperymentowałem w moim zbiorniku, więc postanowiłem zastosować poniższy preparat. Zastosowałem go kilka dni temu, jakiegoś szczególnego efektu związanego z czyszczeniem nie zaważyłem, pewnie zbyt mało czasu upłynęło, zobaczymy za kilka tygodni. Jednak zauważyłem zmianę w polipowaniu acropor, a szczególnie w dzień. Wieczorem zawsze dobrze polipowały, natomiast w trakcie dnia raczej słabo. Teraz widzę mocne polipowanie równie w dzień. Pewnie zwiększyła się ilość bakterii w systemie i koralowce  rozpoczęły żer. Jutro przy podmianie zmierzę parametry nutrientów i zobaczę, czy coś się zmieniło.

Ktoś stosował ten preparat? Jeśli tak, to co obserwował w swoim akwarium?

Biosfera do czyszczenia oczek wodnych 200g

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.