Skocz do zawartości

Historia edycji

Beti

Beti

Edit

5 godzin temu, Kajtek77 napisał:

Prąd prądem policz wodę. 

@@Beti to ile masz na lampach bo mi miernik przy ca.500l bez Led pokazał 130w

U mnie miernik poboru prądu w szczycie pokazuje 1320w w nocy spada ,sama się zastanawiam czemu aż tyle. Chyba że ten miernik to jakaś  tandeta chińska:-)

Edit: a co do kosztu utrzymania akwarium miesięcznie  nie licząc kosztow energi to u mnie to okolo 250zl czyli można powiedziec że prawie 500zl na miesiąc. 

Energia,woda,sól,bakterie AF,dodatki AF,balling,pokarm dla ryb i korali,o czym jeszcze zapomniałam?no to tak mniejwiecej,oczywiście nie liczymy jakiegoś nowego życia w akwarium;-)gdybym chciala dokupić. Cala operacja od poczatku do dziś koszt akwarium na ten stan to prawie 25 tys zł. ( wszystko mam na myśli od akwarium po lampę korale rybki po testy)i to się tak wydaje koszty są rozłożone na miesiące tego tak nie widac jak się wydawało co miesiąc na to na tamto i owo:-)

Może ktoś nie uwierzyć czemu aż tyle, ale np sama lampa to koszt 3900zl odpieniacz 2000zl a reszta:-) szybko dojdzie do tej kwoty:-)

Utopione pieniądze dosłownie :P

Beti

Beti

5 godzin temu, Kajtek77 napisał:

Prąd prądem policz wodę. 

@@Beti to ile masz na lampach bo mi miernik przy ca.500l bez Led pokazał 130w

U mnie miernik poboru prądu w szczycie pokazuje 1320w w nocy spada ,sama się zastanawiam czemu aż tyle. Chyba że tej miernik to jakaś  tandeta chińska:-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.